Werner: ”Detta var den bästa helgen på flera månader”
Werner med siktet inställt på troféer.

Werner: ”Detta var den bästa helgen på flera månader”

Timo Werner hittade äntligen nätet igen och blev dessutom matchhjälte i lördagens derbydrabbning mot West Ham. För Daily Mail berättar den tyske stjärnanfallaren om sina prestationer hittills och sin form inför en rafflande avslutning på säsongen.

Den vindsnabbe Stuttgart-sonen har varit direkt inblandad i fler mål än någon Chelseaspelare denna säsong, målet mot West Ham tog honom upp till 23 ”poäng”(11 mål, 12 assists). Klart godkända siffror för en spelare som gör sin första säsong i sin nya klubb, men senaste målet kom den 15:e februari. Det var en lättad Werner som uttalade sig efter den mycket viktiga trepoängaren i östra London:

”Det var ett tag sedan,” medger tysken. ”Det är annorlunda jämfört med föregående säsong och det har varit tufft. Under veckorna som gått har jag accepterat det och försökt hjälpa laget på andra sätt, agera framspelare och så. Men jag är en anfallare, det bästa som finns är att göra mål.”

Att gå en så lång period utan att hitta nätet måste sätta vissa bryderier i skallen på en anfallare.
Timo Werner berättar om hur han trots allt hållit huvudet högt och fokuserat på uppgiften:

”Det är svårt att hålla självförtroendet uppe, men det är lättare när vi vinner. Vi är i Champions League-semifinal, i FA Cup-final och jag har stått för några viktiga assists på vägen dit. Det är en lagprestation, men det bästa som finns för en anfallare är att göra mål. Detta var den bästa helgen på flera månader.”

Ja, förutsättningar finns alltså för en repris av den gyllene säsongen 2011/12, då Chelsea segrade i såväl Champions League som FA-Cupen. Imorgon tisdag sparkas semifinalmötet med Real Madrid igång, och Werner är exalterad:

”Alla vill nå finalen. Att vinna den är varje barns dröm, Champions League är den mest prestigefyllda turneringen du kan vinna. När du har chansen att göra det så måste du ta den. Vi är inte här för att vi haft tur, vi är här för att vi jobbat hårt.”

Till alla kungsblås glädje avstod Werner från semifinalspel i Champions Leauge med RB Leipzig föregående sommar, något som med all säkerhet måste ha varit ett svårt beslut för honom. Istället valde han skaffa sig bästa möjliga förutsättningar inför kommande säsong i SW6, vilket man får säga har fått önskad effekt. Ett år senare har Werner nu chansen att faktiskt få delta i semifinalspelet, och han vill mer än så:

”Jag fick utstå mycket kritik för det i Tyskland, och nu är jag framme i samma steg av tävlingen med min nya klubb. Det är en bra sak att kunna visa att jag klarar av det med två olika klubbar två säsonger i rad. Det är något att vara stolt över och jag är fast besluten om att nå fram till finalen i år.”

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-04-26 20:20:08
Author

Fler artiklar om Chelsea