Werner ignorerade kritiken, "visste att målen skulle komma".

Werner ignorerade kritiken, "visste att målen skulle komma".

Timo berättar efter Tysklands match mot Nord Makedonien hur hans tro på sig själv har hjälpt få hans målform tillbaka efter han var två målsskytt för Tyskland i veckan.

Timo Werner har gått igenom en hel del tuffa månader senaste året sen han kom till Chelsea då han misslyckats nå de höjderna han hade i RB Leipzig samt höjderna en värvning på 53 miljoner pund innebar vilket har lett till en hel del kritik från både press och fans.

Med mål dock mot både Southampton och Aston Villa gick Werner in i landslagsuppehållet med humöret till synes på topp, där hans två mål i Skopje såg hans Tyskland säkra avancemang till VM i Qatar nästa år.

Werner har som sagt vart måltavlan för kritik både i England och i Tyskland för hur han spelar då det har sett ut som han de senaste månaderna inte riktigt velat spela samt att man också har märkt att hans självförtroende varit extremt låg. Werner berättar dock att hans tro på sig själv samt att han stängt ute kritiken har gjort att han hållt huvudet över vattenytan.

"Jag behövde bara ignorera det" berättar Timo till The Sun.
"Om jag bara satt hemma och tänkte på det hade jag aldrig kunnat spela"

"Jag visste dock att målen en dag skulle komma. Jag vet att jag kan."

Den tyska pressen hyllade Timos utförande i matchen och märkte den "Werners upprättelse". Han har fått tillit av sina två tyska tränare då både Tuchel och Flick givit han chans att just upprätta sig själv och nu verkar det äntligen ha lönat sig.

"Om tränaren gillar dig och litar på dig är det bra. Jag behövde verkligen deras tillit genom det här. Jag hoppas jag kan fortsätta ge tillbaka."

Flick lyfte upp Werners engagemang i matchen och sa att Chelsea stjärnans energi lyfte hela laget då han sa i en intervju efter matchen att han sa att hur han sprang på planen hjälpte laget enormt.




 

Lucas Hagert2021-10-13 15:37:00
Author

Fler artiklar om Chelsea