Werner: ”Jag gör sällan mål, men jag lär mig desto mer”
Werner och Chillwell firar ledningsmålet i derbyt i lördags.

Werner: ”Jag gör sällan mål, men jag lär mig desto mer”

Timo Werner, mannen som gjorde skillnad i matchen mot West Ham med vinstmålet i lördags, siktar nu på att det ska lossna för att kompensera för uteblivna mål den här säsongen, men han bidrar med så mycket annat än bara mål.

Hans strut i slutet av första halvlek tar honom till sammanlagt 20 poäng i vad som är hans första Chelsea-säsong, 11 av dessa poäng är mål och han var naturligtvis väldigt nöjd, särskilt med tanke på vikten av de tre poängen i den viktiga matchen i londonderbyt.

”Vi hamnade i en svår situation i början av matchen eftersom vi var tvungna att vinna för att underlätta att komma bland topp fyra, annars är det väldigt tufft och tätt för oss eftersom vi spelar mot många bra lag under resten av säsongen så det var mycket press på oss”, medgav Werner.

''Så som vi spelade från början med mycket mod, med mycket självförtroende och vi spelade bollen framåt och skapade många chanser och för mig var det mest imponerande att vi inte släppte in något mål återigen.
”Vi missade en chans för några dagar sedan att fixa ett litet glapp ner till West Ham men i lördags gjorde vi det mycket bra.”


”Jag är väldigt nöjd med målet eftersom det inte är den enklaste säsongen för mig när det gäller att göra mål, vilket alltid är det första jag har i tanken, att göra mål, men nu har det förändrats lite för att jag vill hjälpa laget så mycket jag kan och jag hjälper laget med assist och också ett mål idag, och jag hoppas att det fortsätter så här. Det krävs hårt arbete för att göra mål i Premier League, kanske annorlunda än jag haft de senaste åren innan, fortsätter tysken”.

”Förra året gjorde jag 28 mål i ligan och kanske vid denna tid under säsongen hade jag 25, nästan fem gånger mer än nu. Det är alltid svårt att ha en sådan situation men jag har lärt mig mycket av detta under den här säsongen, så när du har en ”down” i din karriär blir du ännu starkare av det och jag hoppas att jag kan fortsätta göra mål nu. ”


Werner värdesätter det Thomas Tuchel har gjort för att hålla honom igång i sin strävan att göra mål oftare och huvudtränaren beskrev anfallarens prestation mot Hammers som "stark" och säger att "han måste fortsätta göra mål och fånga ögonblicket" .

”Det är väldigt svårt för en manager att fortsätta att tro på dig när du som lag alltid vinner och som anfallare gör du inte så många mål som du borde göra, men han ger mig alltid förtroendet, han ger mig alltid möjlighet att spela och jag försöker ge så mycket som möjligt tillbaka till honom”, säger Werner.

”Varje mål för varje anfallare gör det lite lättare. När du gör mål tidigt på säsongen fem, sex eller sju mål leder det dig igenom hela säsongen eftersom det ger dig självförtroende att göra mål när du har en period som jag.

”I början av säsongen när du inte gör mål blir det svårare och svårare och du har problem med dig själv och du har problem ibland med bollen, men du tänker inte på att göra mål och sakta men säkert började jag att förstå att inte bara att göra poäng som är det viktiga, huvudsaken är att hjälpa laget så mycket jag kan och så länge jag har detta i åtanke tror jag att de andra sakerna kommer tillbaka", avslutar Werner. 

Chelseas nästa match är borta mot Real Madrid i Champions League på tisdag.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-04-25 17:12:34
Author

Fler artiklar om Chelsea