Stamford Bridge, 2021-05-18 21:15

Chelsea - Leicester
2 - 1

Werner tacksam för Chelseafansens stöd och opåverkad av tvivelaktiga domslut.
Timo Werner kämpar på, igår ordnade han ännu en straff för sitt Chelsea.

Werner tacksam för Chelseafansens stöd och opåverkad av tvivelaktiga domslut.

Från det mer eller mindre första löpsteget på Stamford bridges gräsmatta var Timo Werner i händelsernas centrum under gårdagens stora drama mot Leicester.

Faktum är att flertalet av Timos aktioner gav hemmalagets spelare flera fina lägen att spräcka nollan som i alltför många minuter i rad varit intakt. Frustrationen växte hos Chelseas spelare, men som tur var så kunde Toni Rudiger ”låra” in det så förlösande 1-0 målet i början av den andra halvleken. Arenans kokpunkt var nådd!

Jorginho utökande Chelsea ledning från straffpunkten efter att Werner kapats av gästande försvarare. Efter detta mål reducerade Leicester, men kom aldrig närmare än just detta 1-2 mål. Välförtjänta och ack så viktiga poäng för hemmalaget som säkerligen sov gott efter denna match.

Timo Werner intervjuades efter matchen av Chelseafc.com, där det bland annat gick att ta del av följande citat:
”Det var verkligen tufft efter finalen, men denna match var så betydelsefull att vi inte hade något val, vi var tvungna att fokusera med allt vi har just på denna match. Det var svårt. Vi var tvungna att förbereda oss på ett mycket bra sätt inför denna match för att hitta lösningar. Vi hade svårt med detta i finalmatchen, men ikväll med vår kraft och energi, med publiken i ryggen och löste vi det bra. Vi är jätteglada för denna vinst och känslan är att vi kan vinna mot Aston Villa, även om jobbet inte är gjort."

Werner la märke till Chelseas fans och vilken påverkan det gav. Timo verkligen njöt av att höra sitt namn sjungas och hur fansen hejade på hela laget.
”Vi har saknat det så mycket! Detta är varför du spelar fotboll, du vill spela inför en fullsatt arena. Det var bara 8000 fans idag, men det lät som mycket mera. Det gjorde det roligare och lättare att spela, det syntes tydligt där ute. Det var riktigt trevligt att höra att fansen gillar mig, de hejar på mig och pushar mig”, tillade Werner.

Werner nämner också skillnaden om att spela i England jämfört med i hemlandet:
”I Tyskland har du inte sånger för en speciell spelare. I Tyskland var det tvärtom, jag var hatad en hel del. Här är hela publiken bra. Du kan se hur viktigt det är med fansen när de är på plats istället framför TVn hemma.”

Slutligen så kommenterar Timo de flertalet omtalade domslut som oftast gick mot honom. Han beskriver ett par av situationerna som klara straffsituationer, medans han tycker att den situationen som gav straffen kanske var den minst klara. Oavsett så var Werner mycket glad efter matchen och konstaterar:
”När du har en säsong som denna och ändå går till final i Champions League och kanske t om når nästa års Champions League, ja då är allt bra!”
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-05-19 14:49:39
Author

Fler artiklar om Chelsea