West Ham - Chelsea 0-3 (0-2)
Super Frank fortsätter att göra mål mot sin gamla klubb.

Det blev en komfortabel seger för Chelsea i Londonderbyt mot West Ham United på bortaplan efter två mål från Frank Lampard och ett från Oscar, en seger som placerar Chelsea på en delad andraplats i tabellen.

Säsongens tredje Londonderby för Chelsea ägde rum på Upton Park mot West Ham. Det var toppen mot botten i tabellen. med ett Chelsea som tidigare haft en något tuffare november med sämre spel. Gästerna ställde upp med ett 4-3-3-system, med Petr Cech längst bak i målet. Backlinjen bestod av Ivanovic, Cahill, Terry och Azpilicueta. På det centrala mittfältet så fanns Mikel, Ramires och Lampard och framför dem Oscar, Hazard och Eto'o på topp.

Det var ett Chelsea som inte imponerade under den första halvan av den första halvleken, med en match som till en början var ganska så händelsefattig. Men gästerna såg dock komfortabla ut och kunde hålla i bollen bra inom laget, och i den tjugonde matchminuten så snappade Oscar upp en dålig hemåtpassning från Demel framför West Hams Jaaskelainen och fick en straff då den finske målvakten rev ner brassen. Frank Lampard satte säkert dit ledningsmålet från elva meter och de blå från sydvästra London var i förarsätet.

Innan första halvlek var slut så gjorde också Chelsea 2-0, detta efter att Hazard snyggt skarvat bollen vidare till Oscar som drev bollen mot mål och placerade den intill stolpen. Ett vackert mål och bra sammarbete mellan belgaren och brassen, framförallt så var Edens vändning förbi Collins fotbollsgodis.

Chelsea tog med sig en ledning på 2-0 in till halvtidsvilan, mot ett West Ham där publiken började visa sitt missnöje med lagets insats. Sam Allardyce gjorde redan innan paus två byten då den gamle Chelsea-spelaren Joe Cole tillsammans med Jack Collison fick gå av och in kom Maiga och Diamé.

I den andra halvleken så visade Chelsea på bra kontroll och de anfall som West Ham hade styrde backlinjen av på ett bra sätt. Hemmalaget skapade ett par bra halvchanser men lyckades aldrig hota, förutom när Demel spelade in bollen efter att snyggt tagit fram den till ett bra läge, men det var ingen spelare i straffområdet som lyckades sätta dit dennes inspel.

Istället så kunde Super Frank Lampard göra sitt andra och Chelseas tredje mål för dagen när han på typiskt Lampard-manér sköt ett skott från straffområdsgränsen utom räckhåll för Jaaskelainen. Efter det så var det bara en transportsträcka mot slutsignalen samtidigt som Upton Park tömdes på hemmafans, medan bortasupportrarna fortsatte att sjunga matchen ut. Hemmafansen höll dock uppe sången bra under matchen och överlag var det en bra inramning i matchen.

Mot slutet av matchen så hade Essien ett bra skott och Demba Ba hade ett mål avvinkat för offside, men slutsignalen löd och Chelsea vann till slut matchen väldigt komfortabelt och kan inkassera tre poäng, vilket gör att man placerar sig på en delad andraplats i tabellen med Liverpool som tidigare under dagen fått ett kryss i matchen mot Everton. Det var ett derby utan den där riktiga derbyhettan i en match som inte fick ett enda gult kort. Fyra poäng upp till Arsenal i toppen av tabellen och nästa helg är det match mot Southampton på Stamford Bridge som gäller, men innan dess en match mitt i veckan borta mot Basel i Champions League.

Sammanfattning och matchfakta

Efter att ha tappat poäng i två raka matcher i ligan så var det på tiden att Chelsea tog tre poäng och det gjorde man också i Londonderbyt mot West Ham. Ett hemmalag som inte är inne i sin bästa period och ligger i botten av tabellen, men Chelsea stod för en stabil insats och tog med sig tre väldigt viktiga och välförtjänta poäng. Backlinjen var felfri och Azpilicueta såg riktigt bra ut på sin vänsterbacksposition, samtidigt som mittlåset med Cahill och Terry såg som vanligt stabilt ut. Mittfältsuppställningen med Mikel som defensiv med Ramires och Lampard framför föll verkligen väl ut och gav både Ramires och Lampard möjligheten att ta mer offensiva löpningar och initiativ. Det var tydligt att Lampard kom mer till sin rätta i denna position och frågan är om detta inte är den vägen som Mourinho ska fortsätta att spela på när det kommer till det centrala mittfältet.

Framför dem så gjorde både Hazard och Oscar en bra match på det offensiva mittfältet där båda två hade väldigt fria roller bakom en Samuel Eto'o som också såg bra ut fortsätter att spela bra i Fernando Torres skadefrånvaro. Nästa match är som sagt i veckan mot Basel och nästa helg kommer Southampton till Stamford Bridge för spel i Premier League igen.

West Ham United (4-2-3-1): Jaaskelainen; Demel, Collins, Tomkins, O'Brien; Noble, Collison (Maiga 40'); J. Cole (Diamé 40'), Morrison, Downing; Nolan (Jarvis 76')
Avbytare: McCartney, Jarvis, Maiga, Adrián, Taylor, Diamé, C. Cole