London Stadium, 2021-01-31 17:30

West Ham - Liverpool
1 - 3

West Ham United - Liverpool 1-3: Mo Salah glänste när Liverpool besegrade West Ham

Liverpool tog tre viktiga poäng när laget vann med 3-1. En pigg andra halvlek och flera bra individuella prestationer bäddade för segern.

Ny match och nya skadebesked. Den här gången var det Sadio Manés tur att kliva åt sidan på grund av en lättare muskelskada. Dessutom fick Liverpool återigen mixtra med uppställningen i de bakre leden. Nathaniel Philips tog platsen bredvid Jordan Hendersson, vilket innebar den tolfte (!) mittbackkombinationen för säsongen.

Dåliga förutsättningar inför en svår match. Och West Ham hade läst på inför matchen. Liverpool tilläts ha mycket boll i första halvlek, Londonlaget backade ner och satsade på kontringar. Första halvlek bjöd på få chanser. Närmast kom Xherdan Shaqiri vars skott blockerades av West Ham-försvarare. Det krävdes något extra för att bryta ner David Moyes gäng.

Det där "lilla extra" har Liverpool saknat den senaste tiden. Men inte idag. För idag klev han fram, Mohamed Salah. I början av andra halvlek fick han bollen till höger utanför offensivt straffområde. På ”Robben-manér” vek han in och curlade in bollen i bortre krysset. Försvararna gav honom en halv sekund. Och det räckte.

Tio minuter senare var det dags igen. En hörna för West Ham slutade med en omställning för Liverpool. En perfekt kontring som fullbordades av kvällens gigant, Mohamed Salah. Nedtagningen av Shaqiris perfekta inlägg och det lilla petet förbi målvakten. Det är absolut världsklass.

Liverpool hann med att göra ett mål till i matchen. Gini Wijnaldum gjorde lagets tredje mål för dagen efter ett fint kombinationsspel från Salah och Firmino. Återigen ett klassanfall av The Reds.

Andra halvlek var bra. Laget spelade i ett efterlängtat högt bolltempo. Försvarsspelet såg även stabilt ut och West Ham var aldrig nära att komma ikapp, trots ett sent reduceringsmål. Ett skönt besked inför nästa veckas batalj mot Manchester City.

Är Liverpool tillbaka?

Man ska inte ropa hej mitt under skadehelvetet, men insatsen mot Tottenham följdes upp av ytterligare en pigg prestation. Det finns flera bra saker att hämta från den här matchen.  Trent Alexander-Arnold ser ut som sig själv igen. Nathaniel Phillips tog på sig blåstället och skallade ner några motståndare. Jordan Henderson läste varenda situation som om det var gårdagens tidning. Och det viktigaste. Mohamed Salah hittade nätet igen.

En skön vinst att bygga vidare på. Ge oss en eller två mittbackar kommande vecka. Så gasar vi. Mot toppen.

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-01-31 19:43:00