Wilson: ”Ivriga att komma igång”

Wilson: ”Ivriga att komma igång”

Endast en seger på fem matcher. Då hoppas Callum Wilson att Bournemouth kan studsa tillbaka på vinnarspåret borta mot Stoke. – Vi är ivriga att komma igång och ställa saker till rätta, säger han.

När lagen möttes i motsvarande match förra säsongen vann Stoke med 2-1. Men snacket efteråt handlade om något helt annat. I den åttonde minuten, efter en duell med Stokes Philipp Wollscheid, blev Callum Wilson liggandes i gräset. Domen: ett avslitet korsband och borta från spel i sex månader.

Det var en oerhört tuff smäll för Bournemouth och för anfallaren själv, som hade fått en flygande start på säsongen med fem Premier League-mål på sex matcher.

– Jag har inte särskilt många minnen av den matchen. Jag minns bara att de var starka och att det var en tuff match att spela. Nu åker jag dit med en positiv inställning och förhoppningsvis lämnar vi med ett annat scenario, säger Wilson till klubbens hemsida.

Inför lördagens match har Wilson haft problem med en hamstring-skada och kommer liksom Andrew Surman att testas sent inpå matchstart. Sedan tidigare är Brad Smith och Lewis Cook borta från spel.

Bournemouth kommer till spel med två raka förluster, mot Middlesbrough och Sunderland. Under landslagsuppehållet har tid funnits till att gnugga på detaljer och man siktar på att komma tillbaka starkt.

– Vi vet att det kommer bli tufft, men vi måste åka dit och spela vår fotboll. Stoke är i bra form och vi har haft några mindre lyckade resultat på senaste tiden, men förhoppningsvis kan vi vända på det snart, säger Wilson och tillägger:

– När du förlorar inför ett landslagsuppehåll känns det alltid som en lång väntan till nästa match. Vi är ivriga att komma igång och ställa saker och ting till rätta.

Bournemouth jagar säsongens första seger på bortaplan och får klara sig utan Adam Smith, som är avstängd efter att ha dragit på sig fem gula kort.

Joel Engström2016-11-19 13:42:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth