Lagbanner

Vår man i Wolverhampton - Jason Guy

"Det bästa är att vi verkar kunna vinna våra lätta matcher, till skillnad från förra säsongen då vi förlorade alla matcher mot lagen omkring oss"

Jason Guy bor i Wolverhampton och kommer att skriva en del artiklar om vad som händer i Wolverhampton just nu. Här är hans första alster:

==================

Staden glöder! För första gången sedan 1962, dvs 49 år sedan, är Wolves överst i tabellen i landets högsta serie. Även om det just nu bara är en delad ledning så är det en fantastisk prestation, och det var senast 1998 som vi vann våra två första ligamatcher i en säsongsöppning. Ett annat intressant faktum är att det förra säsongen dröjde ända till oktober månad innan vi hade sex poäng och det var inte förrän i slutet av säsongen, mot Sunderland och West Brom, som vi lyckades vinna två matcher i rad.

Men vi måste lugna oss lite. Egentligen bör vi tänka att vi nu är 34 poäng från att klara oss från nedflyttning, om vi ser på det magiska 40 poäng-talet som verkar gälla varje säsong. Så det kommer att bli en lång säsong, och vi behöver samla på oss så många segrar som möjligt så att det inte blir ett lika nagelbitande scenario som förra säsongen, då vi ända in i sista omgången inte visste om vi skulle klara kontraktet.

Det gäller att vi fortsätter att vara positiva. Fast att vi bara har gjort en större värvning inför säsongen kan en man som Roger Johnson förbättra dynamiken i laget och vi är garanterat starkare med honom i laget. En bra mittback stärker lagets ryggrad och i Roger Johnson har vi verkligen skaffat oss en sådan. För visst vill man hellre ha Johnson i sitt lag än i motståndarlaget?

För att fortsätta analysera de första två matcherna så påstås det att Blackburn är ett riktigt dåligt lag. Kanske det, men vi kan ju inte göra mer än att slå de lag som vi möter. Steven Fletcher gjorde ett härligt "striker"-mål mot Blackburn och han verkar ha börjat säsongen på samma sätt som han slutade den förra. Det visade sig i efterhand att Doyles skada förra säsongen var en välsignelse eftersom Fletcher äntligen fick möjlighet att spela ett antal matcher i rad och göra skäl för pengarna vi betalade för honom.

Vi har nu återgått till 4-4-2 som ger oss en extra anfallsdimension och vi behöver inte förlita oss på att Doyle ska springa sig halvt medvetslös på egen hand utan någon belöning för mödan. Stephen Ward har egentligen visat att han är en bättre anfallare än försvarare men Big Mick vet hur han får ut det bästa av spelarna och är inte rädd att testa dem på ovana platser, i roller som spelarna klarar av.

Efter Blackburn-segern mötte vi Fulham. Det var viktigt att vi såg den matchen som tre möjliga poäng och att vi kände att vi hade en bra chans att vinna. Det bästa är att vi verkar kunna vinna våra "lätta" matcher, till skillnad från förra säsongen då vi förlorade alla matcher mot lagen omkring oss....trots att vi kunde slå topp fyra-lagen. Det är fortfarande tidigt på säsongen, men passa på att njut medan ni kan! Så kom igen, nu sjunger vi: "WE ARE TOP OF THE LEAGUE..."

Och slutligen, ett RIP till Wolveslegenden och min personliga vän Frank Munro. Frank var inte bara en stor försvarare utan också en älskvärd person. Han gjorde Wolverhampton till sitt hem, och var stolt över staden och klubben. Den bästa komplimangen jag kan säga till Frank var att han var den näst bästa mittback vi haft....efter Billy Wright. The Big Man skulle acceptera det uttalandet.
 
Jason Guy
Follow me on Twitter @wolvespremier 

Jason Guy, Wolverhampton2011-08-22 22:55:00
Author

Fler artiklar om Wolves