Lagbanner
Bert Williams död – Wolves bästa målvakt någonsin

Bert Williams död – Wolves bästa målvakt någonsin

Några dagar innan han skulle fylla 94 år dog Wolves genom tidernas bästa målvakt.

Bert Williams MBE är en legend, inte bara för Wolverhampton Wanderers utan även för sitt land. Bert var Englands landslagsmålvakt på 50-talet och representerade sitt land i VM-1950. För Wolves spelade han 420 matcher, vann både engelska ligan och FA Cupen, och han var fram till sin död den äldsta levande landslagsmannen för England.
 
Han var Wolves givna målvakt under den period i mitten av 50-talet då klubben ansågs som världens kanske bästa klubblag efter att ha besegrat både Real Madrid och de fruktade ungerska Honved, ett lag som då hade världens två bästa spelare i Puskas och Kocsic.
 
Jag hade förmånen att få träffa Bert Williams år 2006 på Molineux i samband med en återträff för gamla Wolvesspelare. Han var då 86 år gammal, men helt klar i tanke och handling och hans blå ögon tindrade som om han vore ett barn.
 
Jag berättade att jag kom från den svenska supperterklubben, och han svarade förtjust att i Sverige hade han varit många gånger, och att han gillade speciellt den svenska sommaren. Han skrev sin autograf till mig, och den har jag givetvis sparad. Jag kommer ihåg att jag sade till mina vänner att ”om jag någon gång blir 86 år så hoppas jag att jag då är lika skärpt och ungdomlig som Bert Williams”.
 
Steve Morgan, Wolves ägare: “Bert was not only a fantastic footballer both for club and country, but also a true gentleman who loved Wolves”.

”Legend” är ett ord som används nästan alltför mycket, men i det här fallet är det snarare ett för svagt uttryck när det gäller Bert Williams. Han var mer än en legend, han var Wolverhampton Wanderers.

En tidigare artikel om Bert Williams kan ni läsa här:

Truls Månsson2014-01-19 21:01:00
Author

Fler artiklar om Wolves