Lagbanner
Inför Arsenal-Wolves

Inför Arsenal-Wolves

Wolves åker till London för att möta sitt absoluta bogey-team

Imorgon spelar Wolves mot Arsenal och det är på nytt en konstig speldag och speltid: söndag klockan 20:15. Wolves har faktiskt inte spelat en enda lördagsmatch denna säsong. Det beror såklart på corona-pandemin, det är publiklöst på arenorna och alla matcher ska kunna visas på TV. Men man saknar känslan av att se fram emot en lördag eftermiddag med engelsk fotboll och Wolves.

Wolves ligger på nionde plats i tabellen och det är med viss ansträngning godkänt, vi slutade ju sjua förra säsongen. Arsenal, däremot, kan knappast vara nöjda med sin 12:e plats. Arsenals fans tycker att de har underpresterat rejält, men jag undrar om de egentligen är så mycket bättre? Jag är inte imponerad, varken av deras startelva eller deras taktik denna säsong.

Wolves saknade sin engelska landslagsspelare, kaptenen Conor Coady i senaste matchen eftersom han varit i karantän på grund av covid-19-smitta. Nu lär han få spela igen i mittförsvaret och då är frågan om head coach Nuno Santo går tillbaka till en trebackslinje, vi hade ju nödlösningen senast med fyra i försvaret. Jag tror det blir tre igen: Willy Boly, Coady och Max Kilman.

Nuno pendlar mellan att vara försiktig och att satsa allt framåt. Vi hade en period mot Southampton senast med fyra renodlade anfallare på planen, Pedro Neto, Daniel Podence, Raul Jimenéz och Adama Traoré, det blev ett galet tryck och vi gjorde mål direkt. Därefter ändrade Nuno igen och vi säkrade hemåt för att behålla poängen. Kanske borde Nuno vara lite tuffare och gå för tre poäng i varje match? Men varje poäng är såklart viktig.

Arsenal hör inte till mina favoriter. Dels för att vi alltid har svårt mot dem, de är vårt absoluta bogey-team, men också för att de är en ganska dryg klubb. Arsenal är väl den enda klubb i England som har en sång emot sig som alla motståndarfans kan: ”Same Old Arsenal Always Cheating”. Den sjungs på alla läktare när Arsenal spelar, oavsett motstånd. Och de borde kanske fundera på varför?

JAG OCH ARSENAL
Jag har sett Wolves mot Arsenal på Molineux en gång. Då satt jag på den ”femte” läktaren, Graham Hughes Stand, som är den temporära ställningen i sydvästra hörnet. Det var i februari 2004 och Arsenal vann 3-1, Ioan Ganea gjorde mål för oss. Vad jag minns mest från den matchen var en situation vid långlinjen. Dennis Bergkamp hade bollen, vår Lee Naylor stod två meter från honom och stampade i marken för att simulera en tackling. Bergkamp slängde sig då handlöst upp i luften med viftande armar och landade med magen på bollen, medan Naylor stod kvar på sin plats en bra bit från honom - en patetisk filmning. Gissa vad publiken sjöng då? ”Same Old....”

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi har så svårt mot Arsenal traditionellt sett att jag inte vågar tippa vinst. Vi har en enda seger mot dem på de 23 senaste mötena! Men de är inte bra i år och de är dessutom involverade i Europa League som tar en viss kraft med alla resor. Det blir 1-1, Wolves mål av Jiménez och Arsenal kvitterar på en VAR-straff. De tre senaste matcherna mot Arsenal i London har för övrigt slutat just 1-1, så det kommer en ny här.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho, Rayan Aït-Nouri – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence.

Truls Månsson2020-11-28 12:11:54
Author

Fler artiklar om Wolves