Lagbanner
Inför Aston Villa – Wolverhampton

Inför Aston Villa – Wolverhampton

Lokalderby i West Midlands

”Shit on the Villa! Shit on the Villa, tonight!”. Ja, ni kan alla den välkända sången och nu är det dags att sjunga den igen. Wolves möter lillebror Aston Villa idag och det blir en match mellan två ungefär lika bra lag. Helt vidöppet och omöjligt att tippa.

Wolves har två raka segrar och det bästa med det är att vårt anfallsspel äntligen börjat fungera. Raul Jiménez är tillbaka i fin form efter sin huvudskada och han har fått en lekkamrat i sydkoreanen Hi-chan Hwang som gjorde två snygga mål senast.

Wolves började säsongen bedrövligt med tre raka förluster och med bara ett mål insparkat på fem matcher, men nu är äntligen det gamla Wolves tillbaka med tätt försvar och vassa kontringar. Det tokoffensiva ”Brunoboll”, som bara funkade i teorin, är lagt på hyllan och Wolves är i gammalt gott format igen. Månadens spelare blev vår målvakt José Sá och så är det: man bygger en vettig taktik bakifrån med ett starkt försvar.

Mot Aston Villa inför fullsatta läktare i ett hett derby kan det dock se annat ut. Publiken kommer att jaga på spelarna, tempot lär bli (alltför) högt och matchen mer öppen än de senaste vi spelat. Derbyn är kul. I alla fall om man vinner. Senaste matchen på Villa Park blev 0-0, men då borde vi vunnit - vi var det bättre laget - och nu har vi Raul Jiménez tillbaka.

Francisco Trincão sitter i karantän och lär inte spela. Raul Jimenez har varit på landslagsuppdrag långt borta i Sydamerika, men är hemma igen och ska vara med idag, vad jag vet. Taktiken lär bli 3-4-3 igen, där Hwang och Jiménez får sällskap av antingen Daniel Podence eller Adama Traoré i anfallet.

Om Villa vet jag ingenting. ”Dykaren” Jack Grealish är såld så vi kanske klarar oss undan straffar denna gång. Villa är ganska tråkiga och har inga stora profiler i sitt lag, så jag tycker att vi glömmer dem.

Men det blir såklart en mycket intressant match som jag och fler vargar i Stockholm ska se på puben The Crib, Sveavägen 55, tbana Rådmansgatan, välkomna dit kl 16:00! We are Wolves!

JAG OCH ASTON VILLA
Jag var på plats i november 2019 på Molineux strax innan pandemin. Då var Wolves helt överlägsna och borde ha vunnit större än de 2-1 som det blev. Villa reducerade på övertid så det var ingen fara. Wolves mål då gjorde Ruben Neves och Raul Jiménez.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Lokalderby och då blir det antagligen kryss. Jag tror på 1-1, mål av Raul Jiménez. Om något lag lyckas vinna med 2-1 så är det Wolves, och i så fall avgör Ruben Neves.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Daniel Podence, Raul Jiménez, Hwang Hee-Chan.

Truls Månsson2021-10-16 10:54:00
Author

Fler artiklar om Wolves