Lagbanner
Inför Brentford-Wolves

Inför Brentford-Wolves

Vinn Wolves, vinn!

Nu börjar det se lite väl mörkt ut för Wolves. Efter förlusten på hemmaplan med 0-4 senast mot Leicester City så skulle säkerligen managern ha fått sparken om det inte vore för att han redan är sparkad! Bruno Lage har fått gå sedan länge. Care-taker Steve Davis, som egentligen är ungdomsledare, har stora problem.

Men det är bara att bita ihop och kämpa fram till VM-uppehållet som är 13 november. Vi har en del matcher kvar tills dess och Brentford står för det första motståndet. Det låter ju egentligen inte särskilt skräckinjagande. Brentford brukar ju hålla till i de lägre divisionerna och när de gick upp i Premier League 2021 så var det första gången sedan 1947.

Men Brentford gjorde en stark säsong som nykomlingar och slutade på en 13:e plats. Det ”svåra andra året” som de genomgår just nu har gått helt ok, de är på 11:e plats och är således ännu bättre placerad. Bara att lyfta på hatten, de gör en stark säsong igen.

Wolves, däremot, har rasat ihop helt. Det mesta har gått fel denna säsong. Ledningen ville göra en nystart och utrensning. Det skulle helt enkelt bli en generationsväxling med nya spelare och ny taktik. Nyckelspelare började bli för gamla och allt behövdes fräschas upp. Inte en helt dum idé egentligen.

Men kvasten har sopat för mycket. Att göra sig av med spelare som Conor Coady, Romain Saiss, Willy Boly, Lenader Dendoncker och John Ruddy samtidigt var för mycket. Man kan inte dumpa alla ledartyper på en gång. De som är kvar har det jobbigt med det nya ansvaret, nyförvärven har floppat och den nya försvarstaktiken (fyrbackslinje) har inte fungerat alls.

Jag tror att Wolves har gjort alla fel man kan göra hittills! Det kan därför bara gå bättre, och vi hoppas att nystarten kommer med en vinst på lördag mot Brentford.

JAG OCH BRENTFORD
Jag har aldrig sett Wolves mot Brentford live. Lagen spelade mot varandra en hel del säsonger i The Championship innan Wolves ”blev bra”, men jag lyckades inte pricka in någon sådan på läktaren. Har inga speciella minnen heller av dessa matcher, hur mycket jag än funderar. Brentford väcker inga känslor och är ett ganska anonymt lag. Jo, men vänta! Visst var DRÖNARMATCHEN mot Brentford förra säsongen? Det kom en drönare flygande ganska lågt över planen, matchen stoppades och flygvapnet kallades in. Första halvlek blev därför 72 minuter lång, nytt rekord vad jag vet!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Förra säsongen vann lagen varsin match i de interna mötena. Märkligt nog vann lagen borta och förlorade hemma. Matchen imorgon är väldigt oviss att tippa. Inte minst med tanke på lagens form. Exempelvis fick båda lagen stryk med 0-4 i sin senaste match: Wolves mot Leicester, och Brentford mot Villa. Kan tyda på att det blir ett försiktigt 0-0? Det får bli mitt tips.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Boubacar Traoré, Ruben Neves (c), Matheus Nunes – Adama Traoré, Diego Costa, Daniel Podence.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Kick-off kl 16 imorgon lördag. Vi blir alltid ett stort och glatt gäng där! OBS! SWEDEWOLVES FIRAR FÖDELSEDAG i samband med matchen Vi grundades 29 oktober 1998. Leve oss!

SwedeWolves2022-10-28 09:44:00
Author

Fler artiklar om Wolves