Lagbanner
Inför Brighton-Wolves

Inför Brighton-Wolves

Ring klocka, ring! Vinn Wolves, vinn!

Gott Nytt År till er allihop! Vi får hoppas att 2021 blir bättre för världens befolkning än 2020, även om året egentligen var väldigt bra för Wolves. Vi gick till kvartsfinal i Europa League och vi kom sjua i Premier League, inte illa. Och jag hann faktiskt med att se tre matcher live under 2020, samtliga i februari.

Nästa gång vi svenskar kan åka till England för att se Wolves är det ingen som vet. Det ser mörkt ut nu när Wolverhampton är i Tier 4, dvs befolkningen får knappt öppna sin ytterdörr. Risken är snarare att Premier League snart gör ett uppehåll. Mycket covid-19 i spelartrupperna just nu.

Imorgon spelar Wolves mot Brighton och det är ett riktigt bogey-team för oss. Vi har alltid svårt för Brighton. Även säsonger där de har kommit sist i tabellen så har de vunnit mot oss. Det är omöjligt att förklara varför det är så, men vi kan konstatera att historiskt sett är Brighton ingen önskemotståndare för Wolves.

Varken Brighton eller Wolves har bra form. Brighton har vunnit en match av sina 15 senaste. De har statistiken 1-7-7, så de kryssar i och för sig ganska ofta. De har inte vunnit på hemmaplan denna säsong och deras fans är oroliga om de ska klara nytt kontrakt. Just nu ligger de precis över nedflyttningsstrecket.

Wolves är inte mycket bättre. Sedan skyttekungen Raul Jiménez huvudskadades så har vi bara vunnit en match av sex. Vi har ingen som kan ersätta Raul och vi hoppas mycket på januarifönstret som öppnar imorgon. Vi behöver en ny striker.

Wolves byter taktik för varje match. Från trebackslinje till fyrbackslinje och tillbaka igen. Ibland har vi fyra anfallare inne på planen och ibland bara två. Det är helt omöjligt att gissa vilken lag head coach Nuno Santo ska ställa upp med, han överraskar oss varje gång. Senast hade vi en mängd tonåringar i laget och de stod upp bra mot Manchester United, men vi föll på ett snöpligt övertidsmål under ”Fergie Time”.

Vi har dessutom problem med skador, det verkar bli en ny skada i varje match. Förutom den nämnde Raul Jiménez så saknar vi Willy Boly, Lenader Dendoncker, Jonny Otto och Fernando Marcal. Dessutom spelar både Daniel Podence och Adama Traoré med småskavanker. Det känns som att vi skulle behöva värva 6-7 spelare.

Vi hade ett tufft schema i december med matcher mot Arsenal, Chelsea, Tottenham och Manchester United, nu kommer en lite lättare period med Brighton, Everton och West Brom. Kanske kan vi börja plocka poäng igen? Men då måste vi ha hela spelare på planen.

JAG OCH BRIGHTON
Jag har sett Wolves mot Brighton två gånger på Molineux, båda gångerna i The Championship, näst högsta divisionen. Första gången var i april 2006. Då vann vi med 1-0 i en sömnig match som Kenny Miller avgjorde på straff. Senaste gången var i april 2017. Då förlorade vi 0-2, båda målen av Anthony Knockaert och Brighton gick upp i Premier League. De har faktiskt hållit sig kvar sedan dess, dock med visst besvär. Wolves följde efter dem till Premier League säsongen därefter då Nuno kom till Wolverhampton, det kommer ni säkert ihåg.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att det blir målsnålt. 0-0, eller att vi vinner 1-0. Men vem ska göra vårt mål? Kanske Ruben Neves på ett långskott? Eller Romain Saiss på nick? Vi ska inte behöva förlora i alla fall.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Conor Coady (c), Romain Saiss, Max Kilman – Ki-Jana Hoever, João Moutinho, Ruben Neves. Rayan Aït-Nouri – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-01-01 14:57:00
Author

Fler artiklar om Wolves