Lagbanner
Inför Burnley-Wolves

Inför Burnley-Wolves

Fina chanser till tre nya poäng

Wolves vann mot Chelsea och är såklart bäst i världen igen. Matchen innan var vi sämst i hela fotbollssystemet eftersom vi förlorade hemma mot Aston Villa. Det svänger om Wolves och det har det alltid gjort sedan jag började följa klubben.

Vi ligger på en tiondeplats i tabellen, men det är mycket jämnt. Två vinster på rad och vi är plötsligt med i toppstriden. Engelsk fotboll har varit mycket märklig sedan publiken förbjöds på arenorna. Det blir väldigt konstiga resultat.

Matchen imorgon är mot Burnley och det känns ju som överkomligt. De har inte imponerat hittills och kan rent av ramla ur om de övriga bottenlagen Arsenal och Fulham rycker upp sig. Att West Bromwich och Sheffield United skickas ner är väl nästan klart redan, men det ska ju till ett tredje lag också och där får Burnley se upp.

Men det är inte alls säkert att vi vinner. Wolves brukar tända till mot namnkunniga lag och jag vet inte hur upphetsade spelarna blir av att möta Burnley på Turf Moor en sen måndagskväll i december. Man får inget gratis i Premier League och vi måste verkligen ge allt om vi ska ta de tre förväntade(?) poängen.

Wolves head coach Nuno Santo bytte tillbaka till en trebackslinje mot Chelsea och det blev succé. Det blir med största sannolikhet även tre mittförsvarare mot Burnley, nämligen Willy Boly – Conor Coady – Romain Saiss. Om nu Boly kan spela (fick en smäll senast)?

Jag hoppas att det blir samma startelva som mot Chelsea, varför ändra ett vinnande koncept? Men om nämnde Boly och mittfältaren Leander Dendoncker inte kan deltaga så sätter Nuno in Max Kilman och João Moutinho på deras platser. En joker på det centrala mittfältet är unge Owen Otasowie som gjorde ett fantastiskt inhopp senast, men han lär knappast få starta. Adama Traoré är en annan som vill vara med i startelvan, men jag tror att han får vara på bänken och komma in i den andra halvleken som en impact-inhoppare, han är vår ultimata ”game-changer”.

JAG OCH BURNLEY
Burnley är ett av de lag jag sett Wolves möta flest gånger, jag har sett matcher både på Molineux och på Turf Moor. I oktober 2001 satt jag på South Bank och såg Wolves vinna med 3-0 (självmål, Alex Rae, Colin Cameron). Och i februari 2006 var jag på en födelsedagsresa på Turf Moor och då vann Wolves med 1-0, mål av Paul Ince. Så fina minnen av matcher mot Burnley.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi är favoriter och vi vinner, med lite besvär. Det blir 2-0, båda målen i andra halvlek. Jag sticker ut hakan och säger att unge Fabio Silva gör bägge. Det skulle han verkligen behöva.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Daniel Podence, Fabio Silva, Pedro Neto.

Truls Månsson2020-12-20 11:43:00
Author

Fler artiklar om Wolves