Lagbanner
Inför Crystal P-Wolves

Inför Crystal P-Wolves

Where's your famous atmosphere?

Söndagsmatch. Crystal P-Wolves.  Kickoff kl 15, svensk tid.

Såg motsvarande match förra säsongen på plats i London. En blandad upplevelse, kan man säga. Vi åkte ner från Wolvo med tåg, åt och drack gott på en mysig gammaldags (hipster-)pub mitt bland moderna byggnader nånstans i centrala London, och så vidare ut till arenan med lokaltåg.  Crystal Palace arena Selhurst Park ligger ganska lättillgängligt om man har rekat resväg i förväg, även om man på kartan kan tycka att den ligger lite off. De har en aningen muppig publik på sin kortsida som håller låda ibland men när de är tysta så tar ingen annan tag i stämningen och arenan blir ganska tyst. Vi sjöng givetvis "Where's your famous atmosphere?" under första halvlek när Wolves ledde och allt var frid och fröjd.  Sedan råkade Crystal P göra 2 mål och vann, vi fick covid, och det mesta var skit, men det är en annan historia.

Men förra säsongen och denna säsongen är som.. två olika säsonger. Öh, dvs Crystal P är inte längre samma lag då man tappat Zaha och av Wolves startelva hösten 2022 har 6 spelare lämnat och 2 lär inte spela. "Nya" Wolves är inte lika namnkunnigt, men nog mer spännande och intressant. 

När det gäller Crystal P så är väl uttryck som" namnkunnigt" och "intressant" ganska omöjliga att använda.  De är liksom en gedigen anonym klubb som är "medel" i det mesta de gör på planen. Det enda som sticker ut i deras statistik är att de är PL:s bästa klubb när det gäller "dribbled past", dvs de är svåra att gå förbi och svåra att skapa målchanser emot. Skall man se upp för någon speciellt spelare är det väl den där Eze, som jag minns skjuter som en häst och vore ju typiskt om han träffar mål just emot oss.

Tips?  Har svårt att förstå hur en vinst för Wolves kan stå i över 4 ggr pengarna hos oddsmakarna. Detta är en oviss match vi absolut kan vinna, men jag tror Wolves nyfunna spelgläde kommer fälla avgörandet till slut.  Wolves vinner och Crystal Palace kortsidas trumslagarpojkar kommer tystna i takt med att de inser sig besegrade. Wolves vinner. 3-1.

TV: Det bästa från Wolves säsongen 22/23
 

Magnus Bengtsson2023-09-03 10:36:00
Author

Fler artiklar om Wolves