Lagbanner
Inför Crystal Palace – Wolves

Inför Crystal Palace – Wolves

Tredje raka segern mot Palace?

Wolves har inte vunnit många matcher denna säsong, men vi har faktiskt hunnit med att besegra Crystal Palace två gånger redan, en gång i ligan och en gång i cupen. Nu ska vi mötas igen för tredje gången, och det kännas som att det är ett lag som passar oss bra.

Wolves har halkat ner lite i tabellen, men det är ingen fara för nedflyttning. Vi håller oss ganska stabilt runt plats 10-15 (just nu på 13:e plats) och vi är inte indragna i en bottenstrid med de fem allra sämsta lagen.

Senast blev det 0-0 borta mot Chelsea och det är ytterligare ett tecken på att vi inte behöver titta nedåt i tabellen. Försvaret är stabilt, särskilt när vi spelar med tre mittbackar som får ta hand en egen försvarsyta. Willy Boly, Conor Coady och Max Kilman håller hög klass och vi har dessutom Romain Saiss som en fjärde centerhalv med fin kvalitet.

Mittfältet är det lite mer problematiskt med. Rayan Ait-Nouri till vänster är lite vek mot fysiska motståndare. Ruben Neves har inte samma skottlycka som tidigare säsonger, Leander Dendoncker springer mycket, men gör för lite mål. Däremot har höger wing-back Nelson Semedo vuxit den senaste tiden. Semedo har spelat 80 matcher för Barcelona så vi visste om hans kvalitet, men nu har han också anpassat sig till engelsk fotboll. Semedo klarar också av vänsterkanten och då öppnar det för supertalangen Ki-Jana Hoever som kan gå in till höger, vilket jag tror att han gör imorgon.

Anfallet har fått en boost nu när Willian José värvades från Real Socieded i veckan och dessutom är lille snidaren Daniel Podence tillbaka. Nu gäller det bara att få Adama Traoré på humör igen, han har sett lite deppig ut på senast tiden. Det finns stora möjligheter att Willian José går in i startelvan, och att Traoré får börja på bänken

Roy Hodgsons Crystal Palace handlar mycket om stjärnan Wilfried Zaha, han har fått göra mycket på egen hand eftersom Christian Benteke kan betydligt bättre än vad han visat hittills. Nyinkommen är den intressante Jean-Philippe Mateta, men han lär nog börja på bänken.

JAG OCH PALACE
Kan inte minnas att jag sett Crystal Palace mot Wolves live. Försöker tänka ut nån minnesvärd match rent generellt...men kommer inte på någon. Brukar inte vara direkta klassiker. Kenny Miller gjorde väl hat-trick mot Palace i början av 00-talet, om jag inte minns fel.

Jo, förresten....play-off-semifinalerna till Premier League 1996/97 är ju ett hemskt minne, Palace slog ut oss och Dougie Freedman gjorde två mål på oss. Därefter köpte vi honom medan Jamie Smith, som gjorde mål för oss, gick den motsatta vägen. Det är väl ganska vanligt att man blir uppköpt av det lag man gjort mål på.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Palace har ingen vidare form, de vinner sällan - men gör ju inte vi heller. Det känns ändå som att vi är på gång och jag tror att vi tar hem tre poäng. 1-0 Wolves, mål av Neves på straff sedan Podence blivit fälld. Vi har inte förlorat på Selhurst Park på åtta år, så det är vanligtvis en bra plats för oss.

TROLIGT WOLVES LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Ki-Jana Hoever, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Nelson Semedo – Daniel Podence, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-01-29 21:39:00
Author

Fler artiklar om Wolves