Lagbanner
Inför Everton-Wolves

Inför Everton-Wolves

Sommar kom, kom sommar!

Två matcher kvar av säsongen men det enda Wolvesfansen pratar om just nu är sommaren, och de säger: ”a massive summer coming up”. Och då menar man inte badvädret eller solandet på stranden utan att Wolves behöver värva ganska rejält i sommar för att inte fortsätta halka nedåt i tabellen.

Vi har varit väldigt skadedrabbade och covid-19-drabbade denna säsong, och fortfarande är en hel del nyckelspelare borta, jag tänker främst på Raul Jiménez, Pedro Neto, Daniel Podence och Jonny Otto. Lägg till att det centrala mittfältet har svajat, varken João Moutinho, Ruben Neves eller Leander Dendoncker har varit på samma nivå som förra säsongen och det är inga problem att hitta lagdelar där Wolves behöver förstärka - som sagt ”a massive summer coming up”.

Men först ska denna säsong spelas klar. Vi har två matcher kvar och vi ska se om vi kommer 12:a, 13:e eller 14:e i tabellen. Tar Wolves en poäng till så borde vi säkra tolfte platsen, men jag är inte alls säker på att den kommer redan imorgon mot Everton. Everton är ett i grunden väldigt bra lag som på senare tid haft stora problem med formen, men de är egentligen bättre än oss.

Två segrar på 11 matcher har Everton och då ser det betydligt bättre hos Wolves som vunnit tre av de senaste sex matcherna. Men vårt spel har haltat lite och vi var faktiskt ganska chanslösa mot Tottenham senast. Jag tror att de flesta Wolvesfans bara vill att säsongen ska ta slut.

Wolves head coach Nuno Santo roterar laget i de sista omgångarna och det är ingen som vet hur startelvan blir imorgon. Jag gissar att ett antal av de unga spelarna får lira, men kanske inte alla samtidigt. Senast vilade Max Kilman och Rayan Ait-Nouri av de unga och det är därför troligt att de får spela från start imorgon.

Egentligen så är säsongen redan slut, men eftersom det kommer att finnas fans inne på arenan imorgon så kanske lagen tänder till lite extra, vi får hoppas på det så att det blir en trevlig match.

JAG OCH EVERTON
Jag har aldrig sett Wolves mot Everton live, men det skulle vara väldigt intressant att få göra. Everton är ett klassiskt lag som inte är alltför omöjliga att vinna mot, så varför inte. Faktum är att vi hade planerat in just Wolves mot Everton på SwedeWolves medlemsresa i april 2020, men den blev som bekant inställd på grund av pandemin.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi förlorar knappt, typ med 1-2. Wolves mål gör Fabio Silva. Han skapar ju alltid målchanser även om han ibland inte träffar bollen när han skjuter. Men killen är 18 år och blir allt bättre, ha tålamod!

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
Rui Patricio – Romain Saiss, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Vitor Vitinha Ferreira, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Morgan Gibbs-White, Fabio Silva, Adama Traoré. Men det kan egentligen bli vad som helst eftersom Nuno roterar vilt med laget de sista matcherna. 

Truls Månsson2021-05-18 16:15:00
Author

Fler artiklar om Wolves