Lagbanner
Inför Everton-Wolves

Inför Everton-Wolves

Viktigt viktigt

Dags för återstart av Premier League.  Wolves skall en bit norrut och möta Everton. Kickoff kl 16, svensk tid.

Kan inleda med att den 23-årige brassen Matheus Cunha nu är officiellt klar för Wolves. Ingen övergångssumma än så länge, eftersom dealen är ett lån med köp i sommar. Sägs att han kommer kosta över 40 milj pund, men som sagt lite oklart.   Cunha är en anfallande spelare som varit i såväl Tyskland som Spanien, så får vi se vilken kvalitet han håller och vad han kan bidra med. Transferfönstret är inte öppet förrän 1 januari, så Cunha får inte medverka mot Everton och Man U.

Observera förresten att lottningen till ligacupens kvartsfinaler är klar och Wolves lottades borta mot Nottingham. Den matchen spelas 10/1.

Wolves skall alltså försöka hänga kvar i Premier League, och jakten på nytt kontrakt inleds mot det lag som ligger just ovanför nedflyttningsstrecket. Blir alltså en väldigt viktig "sexpoängsmatch" direkt för Wolves nye head coach Lopetegui.  Med tanke på Wolves tuffa spelschema närmaste tiden så vore en förlust närmast förödande. Man skall tänka på att det faktiskt aldrig har hänt att det lag som ligger sist efter omgång 15 har hängt kvar i Premier League, och skall Wolves skriva historia så är en bra inledning i jakten på kontraktet ganska nödvändigt.

Historiskt finns ingen tydlig trend mellan lagen. Everton vinner ibland och Wolves vinner ibland.  Vi vann faktiskt motsvarande möte i våras efter mål av Coady.  Nu är Coady istället i Everton, men då den affären är ett säsongslån så får Coady inte medverka i dagens match.

Tips?   Kör ett taktiskt tips, denna gången. Dvs drar till med en så kallad mot-jinx och tippar att Everton vinner 2-0.

Magnus Bengtsson2022-12-26 09:15:00
Author

Fler artiklar om Wolves