Lagbanner
Inför FA cup-åttondelsfinal Wolves-Southampton

Inför FA cup-åttondelsfinal Wolves-Southampton

På väg mot Wembley?

Jag kommer så väl ihåg när Wolves vann FA cupen senast. Det var ju ganska nyligen, äh......nä, förresten....det var 1960 och då var jag inte ens född. Jag minns det därför inte alls, även om jag sett de svartvita bilderna på film några gånger. Wolves vann med 3-0 mot Blackburn och lyfte pokalen på Wembley.

Det är stort med FA cupen. 2019 var vi i semifinal mot Watford och den spelades också på Wembley. Vi förlorade tyvärr med 2-3 efter förlängning, men det var ändå en fantastisk happening. Jag var på plats och blev intervjuad i radio. Och det var ändå bara semifinal - en final är ju oändligt mycket större.

Men det är inte final imorgon, det är fortfarande 16 lag kvar i turneringen så man brukar kalla detta skede för åttondelsfinal. Wolves möter Southampton och det låter ju inte helt omöjligt när man smakar på det. "The Saints" förlorade nyligen med 0-9 mot Manchester United och har näst sämst form i ligan, bara West Bromwich är värre.

Däremot är Southampton i samma läge som Wolves, ligan är körd men man är säker från nedflyttning och FA cupen är då det enda stora som återstår. Jag tror därför att båda lagen kör för fullt imorgon med bästa möjliga lag.

En pikant detalj är att lagen möts igen på söndag i ligan. En inte alltför vild gissning är att det lag som förlorar imorgon lär vinna på söndag. Vi är nämligen ungefär lika bra och jag tror inget av lagen vinner båda matcherna.

Wolves har bra form på sina yttrar Adama Traoré och Pedro Neto. Vi har alla sett highlights från förra matchen mot Leicester när de hade total lekstuga med sina ytterbackar. Tyvärr var det ingen i mitten som kunde slå bollen i mål så matchen slutade 0-0, men det kunde lika gärna varit 2-0 till Wolves. Vi måste göra mål på våra målchanser, även utan skadade skyttekungen Raul Jiménez.

Taktiken funkade bra senast med 3-4-3 så det lär bli samma igen. Fortfarande är Willy Boly och Daniel Podence skadade så det lär bli samma lag som startade mot Leicester och det såg ju väldigt stabilt ut.

JAG OCH SOUTHAMPTON
Jag har sett Wolves mot Saints live på Molineux en gång och då vann vi med 3-0. Jag tror till och med att vi hade 3-0 redan efter en halvtimmes spel så det var en underbar start på den matchen, hoppas att vi kan börja lika bra denna gång. Wolves är annars kända för att vara sömniga och yrvakna. Det är väldigt ofta som vi släpper in första målet.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi slipper förlängning och att vi vinner med 2-0 redan inom ordinarie matchtid. Saints har bedrövlig form och vi såg vassa ut senast. Vägen är öppen mot Wembley! Målskyttar blir José och Adama.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
Rui Patricio – Leander Dendocnker, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto

Truls Månsson2021-02-10 18:57:06
Author

Fler artiklar om Wolves