Lagbanner
Inför FA cupen: Wolves-Crystal Palace

Inför FA cupen: Wolves-Crystal Palace

Up for the cup?

Wolves har ingen vidare form och vi har mer eller mindre gett upp ligaspelet. Det mesta tyder på att vi slutar runt plats 11-15 i tabellen. Vi kommer inte åka ur, men det lär inte bli nån placering på den övre halvan. Ganska ointressant avslutning på säsongen, således.

Men vi har ju FA cupen kvar och alla som var närvarande 7 april 2019 när vi spelade semifinal på Wembley vet vilken happening det är om man går riktigt långt. FA cupen kan vara en fest som man aldrig glömmer.

Nu vet vi inte hur mycket Wolves head coach Nuno Santo satsar på cupen. Vi har många skador och spelare behöver vila. Ny match i ligan på tisdag mot Everton och risken är stor att Wolves ställer upp med ett halvt juniorlag imorgon.

Vi spelade 3-3 mot Brighton senast och tappade lite oväntat en 3-1-ledning. Men Nuno gjorde då sin vanliga miss, bytte in defensiva spelare och gav bort initiativet tills motståndaren kom ikapp. Vi har sett det förut och kommer att se det igen.

Motståndarna i morgon, Crystal Palace, är ju också ett Premier League-lag och de ligger i samma ”grupp” som vi, plats 11-15. De är ungefär lika bra som oss. Vi vann mot dem med 2-0 i ligan men då hade vi ett helt annat lag med Raul Jiménez och Daniel Podence i spetsen. De är skadade nu. Ni kommer säkert också ihåg att vår unge wing-back Ryan Ait-Nouri debuterade i den matchen och gjorde vårt första mål.

På grund av skadeläget har Wolves kallat hem två utlånade spelare: Morgan Gibbs-White och Patrick Cutrone, men de lär knappast starta imorgon.

JAG OCH CRYSTAL PALACE
Jag har aldrig sett Wolves spela mot Palace live, men däremot har jag kollat in Wolves i FA cupen. I januari 2008 såg jag Wolves slå ut Cambridge United med 2-1, mål av Michael Kightly och Neill Collins. Och så var jag såklart på semifinalen på Wembley 2019, där vi ledde med 2-0 mot Watford när tolv minuter var kvar, men ändå lyckades förlora. Närmare än så kan man knappast komma en FA cupfinal.

Jag hade redan biljett till finalen och jag åkte motvilligt dit eftersom jag betalat 10.000 kr för flyg, hotell och biljett. Min polare Jinxy vaskade däremot hela finalresan, respekt åt honom för det! Han missade egentligen inget, det var skittråkigt där. Manchester City vann och deras fans gick hem långt innan slutsignalen.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Som sagt, räkna med ett juniorlag och många okända namn i startelvan. Därför är matchen omöjlig att tippa. Men risken är väl att vi får stryk eftersom vår bänk är väldigt tunn. Jag tippar förlust 1-2. Wolves mål av Owen Otasowie.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
John Ruddy – Conor Coady (c), Romain Saiss, Max Kilman – Ki-Jana Hoever, Owen Otasoiwe, Vitor Vitinha Ferreira, Ryan Ait-Nouri – Theo Corbeanu, Fabio Silva, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-01-07 16:22:00
Author

Fler artiklar om Wolves