Lagbanner
Inför Fulham-Wolves

Inför Fulham-Wolves

Dags att säkra kontraktet

Wolves har nio poäng ner till nedflyttningsstrecket med åtta matcher kvar att spela och det kan ju tyckas vara ett väldigt litet och nervöst avstånd, men vi ligger på 14:e plats och det är en hel del lag mellan oss och ”avgrunden” till The Championship.

Dessutom har laget som jagar oss, Fulham, en match mer spelad. De behöver alltså göra 3-0-4 för att komma på samma poäng som oss, och det gör de knappast. Fulham har vunnit fem matcher på hela säsongen och har tre raka förluster. Så förmodligen kan vi förlora samtliga matcher som är kvar och ändå spela i Premier League nästa säsong.

Men så kan man ju inte tänka. Lika bra att plocka några poäng till och vara helt säker. Eftersom vi möter just Fulham i morgon så skulle tre poäng sitta perfekt. Då är det ju liksom inget snack.

Wolves brukar ha lätt för Fulham. Vi har förlorat en match av de 13 senaste mötena. Det verkar vara ett lag som passar oss. Vi vann mot dem på Molineux i höstas efter mål av Pedro Neto och vi blir knappa favoriter imorgon kväll också.

Wolves har lite problem med skador. Skyttekungen Raul Jiménez är borta sedan oktober, och nu senast saknades också João Moutinho, Willy Boly och Jonny Otto. Möjligen att Moutinho kan vara med imorgon, men vad jag förstår är Boly fortfarande i karantän och han lär ersättas i backlinjen av Leander Dendoncker eller Max Kilman.

Däremot var skadedrabbade Daniel Podence tillbaka i startelvan. Han fick spela 45 minuter mot West Ham och var mycket bra. Nu tror jag att head coach Nuno Santo vill vara försiktig med honom och inte riskera något, men han lär få spela en halvlek i alla fall - jag gissar att han blir inbytt.

Taktiken senast var 4-2-3-1 och det var ingen höjdare. Vi läckte enormt bakåt, och släppte in tre mål den första halvtimmen. Därför tror jag att Nuno återgår till 3-4-3, oavsett om Boly kommer att kunna spela eller ej. Vi är inte speciellt bra med fyrbackslinje, vi har inte spelartyperna till det. Och det tror jag att Nuno fattar efter raset senast.

I anfallet kan möjligen Nuno göra en ändring. Fabio Silva såg vass ut i sitt inhopp och gjorde också mål. Kanske får han starta mot Fulham? I så fall ersätter han Willian José som central anfallare. Men det kan också bli så att Fabio används som en målfarlig inhoppare med halvtimmen kvar.

Det är en viktig match, men jag känner mig ändå lugn. Vi är bättre och ett oavgjort resultat behöver inte vara helt fel. Då behåller vi avståndet nedåt.

FULHAM OCH JAG
Jag har sett Wolves mot Fulham två gånger. Första gången var 2017 då jag året innan hade vunnit Unibet Fan of the Year och därför fick åka på gratisresa till Wolverhampton med Glenn Hysén. I halvtid fick jag ett diplom nere vid planen, trevligt värre. Och Wolves vann med 2-0, målskyttar Bonatini och Saiss. Andra gången var 2019 på vår senaste medlemsresa. Då vann Wolves med 1-0, mål av Dendoncker. Så bara glada minnen av matcher live mot Fulham.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Fulham snittar under ett mål per match och Wolves har exakt ett mål per match. Det betyder således 1-0 till oss. Det känns som ett rimligt resultat. Målskytt blir Pedro Neto som borde ha nätat mot West Ham senast. Målet kommer nu istället.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-04-08 14:40:00
Author

Fler artiklar om Wolves