Lagbanner
Inför Leeds-Wolves

Inför Leeds-Wolves

Ett nostalgiskt klassikermöte

Leeds mot Wolves, kan det bli mer Tipsextra? Billy Bremner mot Kenny Hibbitt, helt underbart! Fast nu är det 2020 och planerna är inte leriga, polisongerna fladdrar inte och publiken är knäpptyst eftersom de inte får komma in på arenan. Och vi ser tyvärr ingen ljusning heller vad gäller folk på läktaren. Tvärtom så börjar en andravåg av covid-19 dra över England, och de olika distrikten stänger ner igen.

Tråkigt med Corona men fotboll spelas i alla fall, och imorgon måndag är det som sagt dags för Leeds mot Wolves. Leeds är nykomlingar men har startat säsongen optimistiskt med många mål, förlust 3-4 mot Liverpool följdes av vinst 4-3 mot Fulham, efter det har de slagit Sheffield United och kryssat mot Manchester City. Leeds är bra och de kommer garanterat hålla sig kvar i Premier League.

Wolves har haft det lite knaggligare. Diogo Jota och Matt Doherty är sålda, Jonny Otto är långtidsskadad och vår trupp känns därför något sämre än förra säsongen då vi slutade sjua. Ersättarna platsar knappt i startelvan, det är bara högerbacken Nelson Semedo från Barcelona som kan känna sig säker, resten av de nya har snarare breddat truppen än vässat till den.

Den som spelar i anfallet istället för Jota har blivit den unge Pedro Neto, som nu måste visa att han kan klara av att spela en full säsong på hög nivå. Neto har talang och är ett lovande råämne, men är såklart inte av samma klass som Jota. Jotas två mål på Sverige var underbara att se....men vi måste försöka släppa Diogo nu och blicka vidare.

Det har varit landslagsuppehåll och vi har sett Adama Traoré glänsa för Spanien och Conor Coady både göra mål och vara temporär lagkapten för England mot Wales. Jag tror att Englands tröja nr 5 COADY slog försäljningsrekord i FA shopen efter den matchen (ja, jag köpte också en sådan).

Så signalerna är positiva från landslagen, Neto har gjort mål för Portugal U21 och Daniel Podence fick debutera för Portugal mot Sverige. Det ser ganska bra ut, men ett orostecken är ju att Cristiano Ronaldo fått covid-19 och kan ha smittat de fem Wolvesspelare som var med i Portugals trupp. Jag tror dock inte att det är några problem med eventuell karantän eller smitta för våra gubbar, har inte hört något om det, så räkna med bästa laget imorgon.

Taktiken blir nog 3-5-2, men det kan också bli 3-4-3. Wolves head coach Nuno Santo har många varianter att välja på. Ska Leander Dendocker få starta på mittfältet? Är Fernando Marcal skadefri och kan starta på vänsterkanten? Eller blir allt som vanligt igen? Varken startelva eller taktik är helt klar. Men vi vann ju senaste matchen mot Fulham, så kanske vi kör vidare med det laget? Då sattes Adama Traoré på bänken och byttes in som ”impact-sub”, en mycket möjlig lösning. Vi får lita på Nuno, helt enkelt.

Annat värt att notera är att i Leeds spelar Helder Costa, en gammal Wolvesfavorit, se upp för honom.

JAG OCH LEEDS
Jag har varit på Elland Road och sett Wolves vinna, inte dåligt eller hur? Det var på medlemsresan i april 2017 då Nouha Dicko avgjorde och Wolves vann 1-0. Elland Road är annars inget ställe där man leende spatserar omkring iklädd Wolveströja, det är riktigt tufft och ärke-engelskt där med många kepsar och låga pannor. Nu spelas matchen utan publik och det gynnar såklart oss.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Det blir oavgjort 1-1. Leeds tar ledningen, men vi kvitterar genom ”the mexican sensation” Raul Jiménez.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-5-2, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Ruben Neves, Leander Dendoncker, João Moutinho, Romain Saiss – Raul Jiménez, Pedro Neto.
Och efter en timme kommer Adama Traoré in istället för en av de tre centrala mittfältarna. Kanske kan Fernando Marcal få starta istället för Saiss? Vi får se.

WOLVES PÅ TV
Vi som bor i Stockholmsområdet ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Matchen börjar kl 21 och visas på Viasat Premium. Bord är bokat, vi ses där!

Truls Månsson2020-10-18 15:40:00
Author

Fler artiklar om Wolves