Lagbanner
Inför Leicester City-Wolves

Inför Leicester City-Wolves

Wolves tar sig an formtoppade Leicester City

Ett toppmöte i Premier League väntar imorgon då tredjeplacerade Leicester City spelar mot sjätteplacerade Wolves. Det är den svåraste matchen Wolves haft på ett tag. Efter att ha tagit tio poäng av tolv möjliga mot Fulham, Leeds, Newcaste och Palace kommer vargarna nu in i en period där motståndet blir tufft: Leicester, Southampton, Arsenal och Liverpool är våra fyra nästkommande matcher och ingen av de lagen är lätta att möta.

Leicester spelar i Europa League och mötte där Braga i torsdags. De vann 4-0 och ser väldigt starka ut. Framför allt gör Leicester många mål, de har redan gjort 17 i ligan, medan Wolves bara gjort åtta. Bästa målskytt är Jamie Vardy och vi får inte ge honom några ytor imorgon. Wolves bör satsa på kontringar eftersom Leicester är ett väldigt offensivt lag och inte lika starka bakåt.

Wolves har inga problem med skador och vi gjorde vår spelmässigt bästa match senast då vi enkelt besegrade Palace med 2-0. I den matchen styrde Ruben Neves och Conor Coady spelet med långa svepande passningar. Kanske kan vi utnyttja dessa precisa långbollar i vassa kontringar imorgon?

Men Leicester känns väldigt starka och de kanske rent av är Englands bästa lag just nu. Det blir väldigt svårt att ta poäng imorgon.

JAG OCH LEICESTER CITY
Jag såg det senaste mötet lagen emellan, det var i februari i år precis innan Corona slog till. Då satt jag på Molineux och fick se Wolves göra 1-0 genom nick av Boly, men VAR dömde bort målet för en offside på Netos klack ute vid inkastlinjen(!). Det parodiska var att domaren visste inte vem som var offside när vår lagkapten Coady frågade honom. Kan vara den värsta VAR-bortdömningen i England under förra säsongen och den kostade oss en Europa League-plats eftersom matchen slutade 0-0.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Leicester är favoriter i denna match och med deras nuvarande form (fem raka segrar) känns de för starka för Wolves, men man kan ju hoppas på ett oavgjort resultat. Men det blir inte lätt, troligast är en förlust med låt säga 0-2. Men vi har VAR tillgodo på Leicester sedan förra säsongen, i båda matcherna mot dem fick vi mål tveksamt bortdömda. Dags för en orättvis VAR-poäng till vår fördel?

TROLIGT WOLVES-LAG
Gissar på samma lag som vann så snyggt mot Palace senast, det var årets bästa match. Möjligen att Fernando Marcal tar en plats istället för Rayan Aït-Nouri som vänster wing-back, han är ju mer rutinerad.
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Rayan Aït-Nouri – Daniel Podence, Raul Jiménez, Pedro Neto.

Truls Månsson2020-11-07 15:31:00
Author

Fler artiklar om Wolves