Lagbanner
Inför Leicester-Wolves

Inför Leicester-Wolves

Knepig match

Wolves skall österut i Midlands och möta Leicester. Ännu en gång lirar Wolves på den traditionella tiden, lördag kl 16, svensk tid.  För oss supporters är det väl oftast positivt, men samtidigt beror väl bristen på flyttade matcher på att Wolves anses ointressanta för TV-publiken, och det är ju inget kul.

Wolves har god form och skall alltså möta krislaget Leicester. Man har väl egentligen hela säsongen tänkt samma sak om Leicester som om West Ham och Everton.  "De hör inte hemma i botten och kommer snart avancera".  Fast nu börjar tåget accelerera iväg från perrongen för Leicesters del och vid förlust idag kommer de få väldigt svårt att hänga kvar.

Brukar inte skriva team news, men blir intressant att se hur Lopetegui gör med Neves idag.  Denne har ju varit avstängd två matcher och Wolves har vunnit båda med bra mittfältsspel. Kan man verkligen bänka en kapten som är redo att spela?  Nej, jag tror nog Neves kommer spela.  Det är en annan typ av match idag och Neves behövs.

Historik?  Vi minns såklart att vi vunnit med 4-3 mot Leicester på Molineux ett par ggr i PL, men vi brukar ha väldigt svårt i Leicester.  Vi har inte vunnit någon av de senaste 5 mötena där och vi har bara 1 seger senaste 20 årem (13 möten). Vi har dessutom inte ens nätat borta emot dom någonsin i PL (5 möten).   Lägg därtill att vi förlorade med 0-4 i höstens möte på Molineux, och allt pekar egentligen på en förlust idag.

Tips?  Man skall väl aldrig tippa emot historiken, men ibland måste man göra undantag och säga "traditioner är till för att brytas".  För visst gör vi mål idag och visst vinner vi.  3-1.

Sammandrag från matchen mot Brentford
 

Magnus Bengtsson2023-04-22 10:02:00
Author

Fler artiklar om Wolves