Lagbanner
Inför Ligapremiären Sheffield United – Wolves

Inför Ligapremiären Sheffield United – Wolves

Nu kör vi!

Så är det äntligen dags! Eller vadå ”äntligen”? Vi har ju precis avslutat förra säsongen! Wolves sista match spelades i Europa League den 11 augusti (kvartsfinal) och nu, bara en månad senare, ska vi lira igen. Premier League startar och Wolves har inte ens hunnit spela några träningsmatcher sedan vi gick av planen mot Sevilla i augusti.

Wolves spelade flest matcher av alla Premier League-lag 2019/20 och vi hade samtidigt den minsta truppen. Vi kommer dock att få en betydligt mindre ansträngande säsong nu eftersom vi inte är med i Europaspelet. Det kommer att kännas som semester.

Imorgon måndag startar vi ”semestern” med att möta Sheffield United, ett lag som vi hade hårda duster med förra säsongen. Det blev oavgjort på Molineux och vi förlorade med ett sent baklängesmål på bortaplan. Sheffield United slutade på en nionde plats, strax efter oss och är tunga att möta. De är välorganiserade, starka och tråkiga. Motsatsen till Wolves helt enkelt: vi är Englands roligaste lag och Sheffield det tråkigaste. Annars är vi ungefär lika bra.

Kan ni räkna upp några spelare i Sheffield United? Nej, inte jag heller. Kan du nämna en spelare som spelat där de tre senaste säsongerna? Nej, jag vet, de är väldigt anonyma. Wolves bästa målskytt Raul Jiménez gjorde 27 mål förra säsongen. Sheffields skyttekung gjorde sex. Tråk, tråk, gnet, gnet.

Alla Sheffields spelare springer som maskiner efter en förutbestämd plan, oftast mot eget mål, medan Wolves startelva närmast påminner om en serie i Buster. Alla är extrema personligheter: muskelberget Adama Traoré som är världens snabbaste spelare, spelgeniet Ruben Neves som bara gör mål med långskott i krysset, Conor Coady som skriker oavbrutet på en obegriplig dialekt, den tuggummituggande jätten Willy Boly som nästan verkar sova på planen.

Wolves har värvat Fabio Silva, som kan ha varit världens bästa 17-åring 2019, för rekordsumman £35m, den rutinerade brassen Fernando Marçal och mittfältsdynamon Vitinha. Av dessa är det nog bara Marcal som aspirerar på en plats i startelvan, de övriga två är spelare för framtiden. Å andra sidan saknar vi båda våra wingbacks: Matt Doherty som sålts till Spurs och den skadade Jonny Otto. Vem ersätter dem? Det vet nog knappt vår head coach Nuno.

JAG OCH SHEFFIELD UNITED
Mina egna minnen av möten med Sheffield United är väldigt positiva. Jag var på plats på Millennum Stadium i Cardiff 2003 när lagen möttes i playoff-final till Premier League och Wolves vann med 3-0. Det glömmer jag aldrig, vilken fest.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Hur slutar matchen då? Ja, tyvärr luktar det 0-0 lång väg. Wolves har respekt för Sheffield och kommer att starta försiktigt med 3-5-2, men vi kan kanske avgöra i andra halvlek? Wolves är alltid som bäst den sista halvtimmen. Det blir ingen målfest i alla fall.

TROLIGT WOLVES-LAG:
Wolves (3-5-2 fr.h): Rui Patrício – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Adama Traoré, Ruben Neves, João Moutinho, Leander Dendoncker, Fernando Marçal – Raul Jiménez, Diogo Jota.

Vi som bor i Stockholmsområdet kommer att se matchen på The Crib, Sveavägen 55, kickoff kl 19. måndag 14/9. Välkomna dit!

Truls Månsson2020-09-13 09:35:00
Author

Fler artiklar om Wolves