Lagbanner
Inför Liverpool-Wolves

Inför Liverpool-Wolves

Helgens minst viktiga Wolvesmatch

I eftermiddag avslutas Premier League 21/22.  Wolves skall till och Anfield och möta Liverpool. men för Wolves del betyder inte matchen speciellt mycket.  Att nå Europaspel misslyckades och nu handlar det bara om vi skall sluta 8:a, 9:a eller 10:a i sluttabellen. 

Kanske inte spelar så stor roll, trots någon miljon punds skillnad i prispengar, men förutsättningarna är i alla fall att Wolves troligen måste vinna för att behålla plats 8, då Leicester troligen vinner mot Southampton. Blir det en poäng är i alla fall plats 9 säkrad, men vid förlust kan eventuellt Brighton passera och vi slutar 10:a.  Brighton möter West Ham hemma.

För Liverpools del gäller matchen aningen mer, nämligen ligatiteln.  Nu har man inte avgörandet i egna händer utan måste hoppas på att Manchester C tappar poäng mot Aston Villa.  Lär ju inte ske, men räkna med att Liverpool kommer satsa stenhårt från start och inte kommer slå av på takten förrän nyheterna kommer om att Man C leder stort.  Så det mesta är väl upplagt för en överkörning under första halvlek, medan andra halvlek för Wolves del bara en väntan på att säsongen äntligen skall ta slut.  Samtidigt som Liverpool sparar sig till kommande final i Champions League. 

Men även om matchen idag känns lite avslagen, så har helgen inneburit ett par andra viktiga matcher för Wolves.

Igår förlorade tyvärr Wolves damlag uppflyttnigsfinalen med 0-1 mot Southampton och det blev ingen uppflyttning till damernas Championship.  Seriesystemet är aningen märkligt med bara 12 lag i båda de två högsta serierna med bara ett lag som flyttas upp/ned.   Så trots en serieseger i "Div 3" flyttades alltså inte Wolves upp.  Fast det är ju några månader kvar till premiären 22/23 och något lag ovanför kan hinna gå i konkurs. Vilket kan göra så att Wolves Women ändå blir uppflyttade, men det är inget vi skall räkna med.

Imorgon måndag är det ännu en kvalfinal. Denna gången är det Wolves U23 som spelar på Molineux mot Stoke U23, om en plats i högsta U23-serien.  Wolves har hemmaplan pga att man slutade tvåa i serien.  I veckans semifinal besegrades Norwich efter straffar där Swedewolves Academy-pristagare från 20/21, Oliver Tipton,satte avgörande straffen.   Är extra trevligt att hela 3 st pristagare av vårt pris spelar i nuvarande lag, dvs Marques, Tipton och Lembikisa. Vore väldigt passande om någon av dessa avgjorde även finalen, med tanke på tajmingen av vår utmärkelse häromdagen. Se tidigare artikel.


 

Magnus Bengtsson2022-05-22 09:24:23
Author

Fler artiklar om Wolves