Lagbanner
Inför lokalderbyt West Bromwich – Wolves

Inför lokalderbyt West Bromwich – Wolves

Hett möte i West Midlands

Fulham förlorade mot Chelsea igår vilket betyder att Wolves är matematiskt klara för Premier League även nästa säsong, trots att det återstår fem omgångar. Det var väl aldrig någon fara på färde, men efter 0-4 mot Burnley senast så känns det ändå bra att veta att det blir engelsk fotboll i toppklass på Molineux igen 2021/22.

Wolves ligger mitt i tabellen, på en tolfte plats, och det är antagligen där vi kommer hamna när ligan är färdigspelad, eventuellt någon plats högre upp eller ner. De flesta Wolvesfans vill nog bara att denna säsong ska ta slut, den har inte varit så trevlig ur Wolvessynpunkt, åtminstone inte när man jämför med de två tidigare då vi slutade sjua båda gångerna och fick spela Europa League-kvartsfinal.

Efter 0-4 mot Burnley förra veckan fick många av spelarna kritik, de ansågs redan ha foppatofflor och badbyxor på sig, och vara på väg till stranden. Så illa var det nog inte, men enligt statistiken sprang våra spelare 6 km kortare än Burnley och det tyder ju på en inställning som fansen inte alls gillar.

Imorgon kväll är det lokalderby mot West Bromwich och då är det såklart bara vinst som räknas. WBA lär åka ur tabellen, och vi borde rimligen vara det bättre laget. Men vår head coach Nuno Santo har problem med skador. Raul Jiménez, Pedro Neto, Fernando Marcal och Jonny Otto missar antagligen resten av säsongen, Joao Moutinho saknades senast, och nu ryktas även om en ny mystisk skada på en nyckelspelare som Nuno håller hemlig för att ”inte hjälpa West Bromwichs taktik”. Kan det vara lagkaptenen Conor Coady, eller keepern Rui Patricio?

Egentligen är det viktigaste att Nunos mannar ger järnet imorgon och visar att de har intresse, vilja och intensitet kvar. Wolves har inte varit ett underhållande lag denna säsong, mycket beroende på försäljningen av Diogo Jota och Matt Doherty, och på en tidig huvudskada på skyttekungen Raul Jiménez. Men inte bara därför. Vi har genomgående spelat en väldigt försiktig och passiv fotboll som vi inte varit vana vid tidigare.

Så vi får hoppas att Wolves får upp farten imorgon. West Bromwich måste besegras och man kan inte lalla igenom ett lokalderby i West Midlands. Full fart och mycket vilja måste tas fram. Får vi bara upp speeden på våra spelare så borde vi slå West Bromwich lätt, det finns en anledning till att de åker ur och det är att de inte är särskilt bra.

Vi förlorade mot dem med 2-3 på Molineux, men det var en konstig match där West Brom gjorde mål på två straffar, medan vi inte fick straff när deras försvarare greppade bollen med båda(!) händerna i sitt straffområde. Domaren var inte på humör, helt enkelt.

JAG OCH WEST BROM
Lokalderby är en stor upplevelse och jag har sett lagen mötas live både på Molineux och på Hawthorns. Första gången var en bortamatch i oktober 2001, då matchen slutade 1-1. Det var en galen upplevelse och jag har aldrig känt mig så hatad som då. Vi åkte med supporterbussarna till Sandwell och vi fick gå genom en gallerförsedd gång där ”folk” stod och spottade på oss genom staketet. Som sagt 1-1 och en poäng, mål av Nathan Blake. Nästa gång jag såg Wolves vs West Brom var på Molineux i maj 2011. Då var jag nere på planen i paus och delade ut en pokal till en ungdomsspelare, Anthony Forde. Jag minns att det var en helt galen stämning så att man nästan var rädd och jag undrade hur man ens kunde spela fotboll i ett sådant oväsen. Wolves vann med 3-1 efter två mål av Steven Fletcher och ett av Adlene Guedioura.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi får revansch och vinner 1-0, mål av Willian José, han verkar vara på gång formmässigt.

TROLIGT WOLVES-LAG
Det sägs finnas en hemlig skada på en nyckelspelare vilket kan förändra laget helt, men annars lär det bli:
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Romain Saiss, Conor Coady (c), Willy Boly – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Willian José, Daniel Podence.

Truls Månsson2021-05-02 11:22:32
Author

Fler artiklar om Wolves