Lagbanner
Inför Manchester City-Wolves

Inför Manchester City-Wolves

Match mot serieledarna väntar

Wolves är obesegrade de sex senaste matcherna, och vi tror att vi är bäst i England. Men då ska ni få höra detta: Manchester City har VUNNIT 20 matcher i rad. Hur man kan lyckas med detta förstår jag inte. Fem-sex vinster i rad har man hört talas om, men TJUGO? Det är ett helt galet resultat, och såklart väldigt imponerande.

Men jag tror inte att Wolves är chanslösa. Vi har besegrat Manchester City förr. Ingen har väl glömt den fantastiska 3-2-vinsten förra säsongen då Wolves låg under med 0-2, men vände och vann. Vi tog faktiskt ”dubbeln” mot City säsongen 2019/20, och hjälpte Liverpool att vinna titeln.

På något vis känns det som att Manchester City passar Wolves. De är ett spelande lag vilket vi gillar att möta, vi har ju stora problem mot stenhårda tuffa engelsmän. Jag skulle inte alls bli överraskad om vi vinner imorgon.

Matchen hade egentligen ett annat senare datum, men flyttades för att City är involverad i cupspelet. Det är lite synd eftersom vi hellre skulle vilja möta lokalkonkurrenterna Aston Villa i nästa match, nu när vi har en sådan bra form. Nu trycks en match mot serieledarna in mitt i veckan, det gynnar inte oss alls.

Wolves fick bara oavgjort mot Newcastle förra helgen och där försvann väl drömmen om Europa League. Nu ska det mycket till om vi ska sluta sjua och få en Europachans, det blir förmodligen för tufft. Men vi lär inte åka ur heller, vi känns som ett hyfsat stabilt mittenlag eftersom vi är så svåra att besegra.

Wolves har lite skadeproblem: Willy Boly, Daniel Podence, Raul Jiménez och Fernando Marcel är inte tillgängliga, men de har inte varit med på ett bra tag, så det är egentligen ingen skillnad. Vårt stora problem är målskyttet. Vår bästa målgörare denna säsong är Ruben Neves som spelar på mittfältet och nästan alla hans mål är straffar. Vi saknar förra årets skyttekung Raul Jiménez enormt. Han har inte spelat sen oktober och är ändå vår tredje bästa målskytt denna säsong!

Vår anfallstrio Adama Traoré, Willian José och Pedro Neto funkar inte så bra ihop. Neto och Adama kör sina solo-race och José får aldrig bollen. Det är väl egentligen den största anledningen till att vi bara är tolva i tabellen. Vi får inga enkla mål.

Men försvaret är ramstarkt, vi har ligans bästa målvakt och jag tror att vi kan hålla emot Manchester City hyfsat bra. Vi har haft stora problem med motivationen mot sämre lag, men så blir det ju inte när vi möter serieledarna, då tänder alla till. Jag ser fram emot matchen imorgon kväll. Självklart är City favoriter, men jag har en feeling att vi mycket väl kan vinna.

JAG OCH MANCHESTER CITY
Jag har aldrig sett Wolves mot City live, däremot åtskilliga gånger på pubar. Jag kommer ihåg på gamla O'Learys på Götgatan då det stod nog 25 personer från båda lagen och ”hängde på låset” en söndagseftermiddag 1999, iklädda matchtröjor. Ägaren sprang ut och fotograferade oss innan han öppnade. Matchen slutade 1-0 till oss (Robbie Keane) och det var en bra stämning, City har trevliga svenska supporters.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner. Man City leder tabellen och har 20 segrar i rad. Men vi är Wolves och vi är svårslagna. 1-0 till oss blir mitt tips, mål av Adama Traoré. Det enda som oroar lite är om Wolves head coach Nuno skulle få för sig att rotera laget för att spara spelare till lokalderbyt i helgen mot Aston Villa. Då kommer det att bli 0-5. Men jag varken tror eller hoppas på detta.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-03-01 10:50:00
Author

Fler artiklar om Wolves