Lagbanner
Inför Manchester City – Wolves

Inför Manchester City – Wolves

Wolves möter ligaettan på bortaplan

Fem raka segrar i ligan har Manchester City och de är förmodligen bäst i England just nu. Vi mötte ju Liverpool förra helgen och de imponerade inte alls, de sparkade mest ner Adama Traoré och tjafsade mot domaren. Vi borde fått oavgjort, men Liverpool avgjorde med ett skott som blev dubbeltunnel i 95:e minuten, snopet att se. Men nu blir det svårare. Manchester City away. Ja, det kan vara säsongens svåraste match.

Wolves har problem med målskyttet, på fem matcher har vi gjort ett mål, och då vinner man inga matcher. Eller, det gjorde vi faktiskt. Målet kom mot West Ham och det var matchens enda. Det målet såg jag på plats i Wolverhampton, jag hann dit innan restriktionerna blev strängare.

Vi gör lite mål, men vi släpper in väldigt få också. Det beror på att vår head coach Bruno Lages uppställning är väldigt defensiv med fem försvarare och två defensiva mittfältare framför dom. Inte konstigt då att vi ofta håller nollan. Lägg till bläckfisken José Sá i målet som är kanske säsongens lirare i Wolves så här långt.

Men det blir svårt att hålla tätt mot Manchester City. Förra säsongen förlorade vi med 1-3 och 1-4. Vi vann visserligen en härlig match i december 2019 då vi vände 0-2 till 3-2 när Matt Doherty avgjorde på slutet. En klassisk match, men jag har svårt att se det upprepas.

Manchester City spelar i Champions League och det är det enda mikroskopiska som talar för oss, att de har många matcher att hålla reda på. Men får vi nog räkna med en hedersam förlust imorgon, tyvärr. Även om de fick stryk av Leipzig i tisdags. Inte förlorar de två matcher i rad?

Man City fick Nathan Ake och Phil Folden skadade i förra matchen och de kanske inte kan vara med, men Wolves har värre problem: Willy Boly, Yerson Masquera, Jonny Otto och Pedro Neto är redan borta och det är frågetecken för Ryan Ait-Nouti och Conor Coady som fick smällar mot Liverpool.

Så räkna med förlust och ta matchen inte alltför allvarligt, det kommer lättare matcher längre fram, vi spelar mycket nu i december. Jag hoppas att vi gör mål i alla fall. Som sagt, ett mål på fem matcher skapar inga nya Wolvesfantaster ute i världen. Men risken är att vi kör ännu mer defensivt och går ner på 3-5-2 (byter anfallaren Hi-chan Hwang mot mittfältaren João Moutinho) och parkerar bussen.

Jag ska se matchen imorgon lördag på The Crib, Sveavägen 55, tbana Rådmansgatan. OBS tidig kickoff, redan kl 13:30. Vi ses där!

JAG OCH MANCHESTER CITY
Tror faktiskt inte att jag sett lagen mötas live någon gång. Deras mest kända match är Ligacupfinalen 1974 och då vann Wolves 2-1 efter mål av Kenny Hibbitt och John Richards.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Ja, vad ska vi säga. 0-2? Ett mål i varje halvlek. Om inte Coady kan vara med så blir det 0-4.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Leander Dendoncker, Ryan Ait-Nouri – Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-12-10 18:12:44
Author

Fler artiklar om Wolves