Lagbanner
Inför Newcastle-Wolves

Inför Newcastle-Wolves

Botten mot toppen

Söndag och matchdags. Kickoff kl 17:30, svensk tid.

Topplaget Wolves skall alltså upp till Newcastle och möta ett bottengäng.  För jo, Newcastle är faktiskt ett av de sämsta lagen i PL just nu.  Wolves är 5:a i formtabellen (senaste 6 matcherna) där Newcastle är nr 16 efter 5 raka matcher utan seger.

Nu är det väl kanske inte en så enkel match som formtabellen indikerar. Att Newcastle förvandlats till ickevinnare senaste tiden är nog mestadels en tillfällig svacka pga svåra motståndare samt en del fokus på ligacupfinalen nyligen. De är inte på väg att åka hiss nedåt undre halvan till slut, och det är liksom dags för dom att komma ur sin svacka och vinna idag. Vi möter dom nog i fel läge, tyvärr.

Brukar inte skriva så mycket om spelarnews, men observera att Neves står på 9 gula kort och blir avstängd 2 matcher om/när han drar på sig nr 10.  Vore verkligen inte bra om det sker idag eftersom vi har två superviktigare matcher härnäst, och kanske håller han igen med både tacklingar och att dyka upp i domarens ansikte efter varje avblåsning.

Av de senaste 8 PL-mötena mellan lagen har hela 6 st slutat 1-1.  Övriga två med uddamålsvinst för respektive lag förra säsongen. I övrigt ingen direkt trend eller historik att plocka fram när det gäller traditionens makt på resultat.

Tips?  Sammantaget bör vi nog ställa in oss på förlust, dvs vi kniper överraskande 1-1 och går till sängs nöjda.

 

Magnus Bengtsson2023-03-12 10:03:00
Author

Fler artiklar om Wolves