Lagbanner
Inför Tottenham-Wolves

Inför Tottenham-Wolves

Säsongen ska spelas av och ett ungt Wolves åker till London

Tottenham mot Wolves, ja, ni förstår säkert vad jag tänker på då. Givetvis den fantastiska matchen förra säsongen då Wolves vände underläge två gånger och vann med 3-2. Det kan vara den bästa Premier League-match som någonsin spelats, och det är med vemod man tittar tillbaka på vilket lag vi hade då med Raul Jiménez, Diogo Jota, Matt Doherty, Pedro Neto och en covid-fri Willy Boly på planen.

Det laget tog oss till kvartsfinal i Europa League och en sjunde plats i ligan. Där är vi inte just nu, men det är ändå mycket spännande som händer i Wolves. Vi är i en generationsväxling och först på senare tid har den börjar ta form. Kanske framför allt genom Rayan Ait-Nouri, 19 år, som har slagit igenom rejält på sin vänsterkant, men vi ser också tydliga förbättringar hos Vitinha Ferreira, 21, Fabio Silva, 18, Morgan Gibbs-White, 21 och Ki-Jana Hoever, 18. Spännande tider väntar. I förra matchen hade Wolves fem spelare i startelvan som är födda på 2000-talet, det är första gången det händer för något lag i Premier Leagues historia. 

Wolves ligger cementerade på en tolfte plats i tabellen och eftersom vi har en svår avslutning med Tottenham away, Everton away och Manchester United på Molineux så lär vi inte klättra uppåt i alla fall. Jag tror att vi kan hålla oss kvar på tolfte platsen, kanske framför allt för att Manchester United lär spara en del spelare i sista omgången då de förbereder sig på Europa League-final.

Wolves har skador på Jiménez, Neto, Marcal och Jonny, och Boly är medtagen efter covid-19. Jag tror att vi kör med samma lag som vann mot Brighton senast. Head coach Nuno Santo kommer att ge ungdomarna speltid de sista betydelselösa matcherna och det är förståndigt.

Det betyder dock att vi lär få stryk, våra juniorer lär inte rå på Tottenham som kämpar för att nå Europa. Men det kanske inte spelar någon roll i dagens läge. Säsongen är ju egentligen över för oss.

JAG OCH SPURS
Jag har aldrig sett Wolves mot Tottenham live. Det känns som en svår match och sådana undviker man ju vid resa till England, det gäller såklart att samla på sig en bra vinststatistik. Däremot har jag läst mycket om UEFA-cupfinalerna 1972 och har sett video i efterhand. Det är den enda gången Wolves varit i en europeisk final, och på vägen dit slog vi bland annat ut Juventus. Det blev en helengelsk final mot Spurs som Wolves tyvärr förlorade knappt i två möten.

EDIT (söndag): Jag har fått en mängd meddelande att jag "visst har sett Wolves vs Spurs". Och det har jag ju, på SwedeWolves jubileumsresa i november 2018 tillsammans med 40 svenskar. Men då lämnade jag stadion efter 0-3, så jag vet inte om det räknas! Matchen slutade 2-3, jag missade båda Wolves mål, men vad jag har förstått så var det tydligen väldigt många svenskar som yrade runt på stan under den andra halvleken istället för att se klart matchen inne på Molineux!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Kan tyvärr inte se annat än noll poäng. Vi kommer antagligen med fem juniorer och det räcker inte mot ett hungrigt Spurs, även om de inte har någon superform. En poäng skulle vara en skräll. Förlust med typ 1-2, målet av Fabio Silva.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Ki-Jana Hoever, Conor Coady (c), Max Kilman, Rayan Ait-Nouri – João Moutinho, Ruben Neves – Morgan Gibbs-White, Vitor Vitinha Ferreira, Daniel Podence – Fabio Silva. I andra halvlek byts troligen Adama Traoré in istället för Podence, eller om möjligen Adama startar. Det finns också en chans att Willy Boly går in i försvaret och då kan det rent av bli 3-4-3. Som sagt, Nuno kommer experimentera vilt de sista omgångarna.

Truls Månsson2021-05-15 11:25:00
Author

Fler artiklar om Wolves