Lagbanner
Inför Tottenham-Wolves

Inför Tottenham-Wolves

Nya spelare på ingång

Det är spännande tider i Wolves. När vi trodde att de kinesiska ägarna Fosun Group helt lagt ner verksamheten så blixtrade de plötsligt till. I förra veckan köptes Valencias skyttekung Gonçalo Guedes och i dagarna kom också en av Europas mest eftertraktade mittfältare, Matheus Nunes från Sporting. Två viktiga nyförvärv och de lär båda spela en eller annan roll i matchen mot Spurs imorgon.

Annars har Wolves börjat säsongen lite knackigt. Förlust mot Leeds i premiären och bara oavgjort hemma mot Fulham. Mot Leeds spelade vi ganska bra och borde kanske rent av ha vunnit, men senast mot Fulham hade vi tur som fick oavgjort då vår keeper José Sá räddade en straff i slutet av matchen.

Spurs borta är på pappret den svåraste matchen hittills. Men vi har haft ganska lätt mot dem i London på senare tid. Förra säsongen vann vi motsvarande match med 2-0, och vi besegrade dem också 2018/19 med 3-1 och 2019/20 med 3-2. Men såklart blir Tottenham favoriter och vi ska vara glada om vi lyckas ta en poäng imorgon, trots alla våra namnkunniga nyförvärv.

Wolves har bytt taktik denna säsong och spelar med fyrbackslinje istället för fembackslinje. Det har väl fungerat sådär, ytterbackarna har inte varit stabila men vi har fått ett bra tryck framåt och skapat många chanser. Faktiskt har vi dominerat bollinnehavet i båda matcherna hittills. Det är inte så vanligt för att vara Wolves, vi har ju de senaste åren varit ett klassiskt kontringslag.

Såklart är vi alla nyfikna på Guedes och Nunes, hur bra är dom, och får de spela från start? Det är faktiskt ganska svårt att gissa sig till startelvan. Jag tror att Guedes startar, men att Nunes bytts in efter en timme. Vi har också João Moutinho tillbaka efter sin skada, men han lär börja på bänken. En som går in i laget lär vara Nelson Semedo som gjorde ett mycket starkt inhopp senast som högerback.

Inom en inte alltför avlägsen framtid kan vi (dessutom ganska troligt) komma att ha 8 portugiser i startelvan, har något liknande hänt i någon annan klubb?

ATT SE UPP FÖR
Tottenham då? Har egentligen ingen koll. Det känns som att de är på väg ner. Harry Kane och Heung-Min Son har peakat och de har ingen direkt arvtagare. Dejan Kulusevski är ju alltid sevärd, är nästan mer rädd för honom. Jag såg Spurs match mot Chelsea senast och de blev helt utspelade, de räddade oavgjort på övertid genom ett halvt självmål. Jag tror att vi har en bra chans. Deras manager verkar vara halvgalen och betedde sig som en clown senast, kan bli sevärt även denna match. Men Bruno Lage är ju väldigt lugn så jag tror inte att han nappar på provokationerna.

JAG OCH SPURS
Jag har sett Wolves mot Spurs live en gång, i november 2018, då det blev förlust 2-3 på Molineux. Det är den enda match med Wolves som jag rest mig upp och lämnat i förväg. Jag drog vid 0-3 efter en dryg timme, men Wolves vände nästan till oavgjort med två snabba mål när jag var utanför stadion.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Omöjligt att tippa. Kan vi ta en poäng? Spurs hade en otrolig tur senast, kanske slår det tillbaka nu? Kan man få hoppas på ett orättvist 1-1? Målet av Neves på feldömd straff.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri – Ruben Neves (c), Leander Dendoncker – Goncalo Guedes, Daniel Podence, Pedro Neto – Hee-Chan Hwang. Jag antar att Matheus Nunes byts in under den andra halvleken.

Vi som bor i Stockholm ser matchen som vanligt på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Observera väldigt tidig kick-off, kl 13:30.

Truls Månsson2022-08-19 11:02:00
Author

Fler artiklar om Wolves