Lagbanner
Inför Wolves-Arsenal

Inför Wolves-Arsenal

Svår tisdagsmatch för Wolves

Jag tittar just nu i en tabell som visar Premier League-lagens form för de åtta senaste matcherna. Wolves ligger sist i den och det är lite deprimerande. Tre poäng på åtta matcher, det är relegation-form. Som tur är har vi en hel del poäng inhämtade från september/oktober och det gör att vi ännu är på en fjortonde plats, en bit ovanför nedflyttningsstrecket.

Jag tror inte att Wolves åker ur, men det hade varit skönt med en och annan seger, det var längesen. Vi har visserligen vunnit i FA cupen där vi är kvar som ett av 16 lag, men det skulle kännas bra med en trepoängare i ligan också så att vi kan sluta titta nedåt i tabellen.

Arsenal är ingen favoritmotståndare, vi har haft väldigt svårt mot dem genom åren. Därför var det en stor skräll att vi vann mot dem på Emirates Stadium i november. Det var just i den matchen som vår skyttekung Raul Jiménez huvudskadades och han är fortfarande borta från all fotboll. Vi har inte varit oss själva efter den smällen, men i veckan kom i alla fall en anfallare på lån från Real Sociedad. Han heter Willian José och vi får hoppas att han kan göra ett och annat mål. Vi saknar Raul oerhört, både på och utanför planen.

Det ryktas lite om att Wolves head coach Nuno Santo sitter risigt till men tror jag inte på. Han har gjort underverk med Wolves dessa tre år, och har en del cred kvar hos ägarna. Så länge vi inte åker ur så lär Nuno vara kvar.

Wolves förlorade mot Crystal Palace senast trots att vi var det bättre laget. Men vi är alltför försiktiga när vi har bollen och då blir det inga mål framåt. Väldigt mycket spel i sidled just nu. Vi behöver attackera med fart och dessutom pressa motståndarna redan i uppspelet. Jag förstår inte varför vi alltid ska vänta vid mittlinjen? Upp och jaga!

Arsenal blir svåra även om de inte är lika bra denna säsong som de brukar vara. De ligger på en tionde plats och det är ju såklart en stor besvikelse för dem. Men de har ryckt upp sig rejält på senaste tiden (5-2-0), har bra form och om vi lyckas ta en poäng så är det mer än godkänt.

Adama Traoré var vår bästa spelare senast när han kom in från bänken och jag tror att han får starta imorgon. Han brukar tända till rejält mot ”storlagen” av oklar anledning så han bör nog vara med från start. Jag gissar också att Ruben Neves tar en plats på mittfältet istället för João Moutinho.

Om Arsenal vet jag ingenting och dom intresserar mig inte heller. Kan inte räkna upp en enda spelare i laget. Har dom någonsin varit mer anonyma?

JAG OCH ARSENAL
Jag har sett Wolves mot Arsenal på Molineux en gång, i februari 2004. Då satt jag i South West Corner, den då nybyggda extraläktaren utan tak. Det blev tyvärr förlust 1-3, och jag minns att kladdade ner mig med en rinnig Chicken Balti Pie.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag kan inte se oss ta poäng här, tyvärr. Vi kommer satsa på 0-0 med parkerad buss, men det lär nog bli 0-2. Kanske kan nye Willian José överraska med ett par mål? Det skulle vara trevligt, men ganska osannolikt. Drömma kan man....

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Ki-Jana Hoever, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Nelson Semedo – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-02-01 17:21:00
Author

Fler artiklar om Wolves