Lagbanner
Inför Wolves-Arsenal

Inför Wolves-Arsenal

Torsdagsmatch

Bara några korta rader inför kvällens match, Wolves-Arsenal, avspark 20:45 svensk tid.

Wolves mot Londonlag kommer vi få se massor av framöver. Arsenal ikväll, Tottenham på söndag, därefter en match mot Leicester faktiskt, men sedan Arsenal igen och så väntar West Ham och Crystal P.

Men kvällens match först.  Arsenal var länge en omöjlig motståndare för Wolves. Mellan 1980 och 2018 möttes lagen 20 ggr och Wolves vann inte en enda av dessa.  Men plötsligt vände allt i april 2019 då vi vann på Molineux med 3-1, och sedan dess har vi bara förlorat en pandemimatch med tomma läktare i juli 2020.  Förra säsongen tog vi en väldigt rättvis dubbel. 2-1 hemma och 2-1 borta. Att jag säger "rättvis" beror såklart på händelsen där Luiz skallade Jimenez så illa att denne blev allvarligt skadad och borta från fotbollen i många många månader.

Inför kvällens match är Arsenal märkligt nog knappa favoriter. Efter att ha inlett med en jumboplacering första omgångarna i höstas hittade man både spelet och resultaten, och avancerade i tabellen. Men obs att man ännu inte vunnit under 2020. Resultaten 1-2, 0-1, 0-0, 0-2, 0-0 tyder på att man är inne i en rejäl formsvacka, även om några av matcherna har varit mot de allra bästa.  Medan Wolves var bäst i England under januari och inte har förlorat i PL på två månader. Men cupförlusten senast mot Norwich var inget vidare, så någon solklar seger kanske vi trots allt inte skall räkna med ikväll.

Tips?  Tja, typ 1-1 kanske.

Egna minnen?  Såg en gång ett möte på Molineux där Arsenal vann med 2-0 och jag missade båda målen. Det första kom efter några sekunder och det andra på övertid. Märkligt minne som alltså egentligen är ett ickeminne.

Magnus Bengtsson2022-02-10 13:01:00
Author

Fler artiklar om Wolves