Lagbanner
Inför Wolves-Aston Villa

Inför Wolves-Aston Villa

Lokalderby i West Midlands

Dags för engelsk fotboll igen och först ut av alla denna lördag är Wolves mot Aston Villa, redan klockan 13:30. Wolves kommer från Wolverhampton och Villa kommer från Birmingham, det är två städer som bara ligger 25 km från varandra. Det är således ett lokalderby i det område som kallas West Midlands.

Wolves är favoriter, men Aston Villa har börjat säsongen bra och istället för att vara en given nedflyttningskandidat så ligger de i mitten av tabellen, precis som Wolves. De har haft några riktigt bra resultat denna säsong - vad sägs om 7-2 mot Liverpool och 3-0 på Arsenal?

Men så bra är ju egentligen inte Villa, de var väldigt nära att åka ur förra säsongen och de lär halka nedåt i tabellen. Wolves kommer att hjälpa dem i den färden genom att vinna matchen idag.

Det enda som oroar är Jack Grealish, Aston Villas talangfulle mittfältare som är expert på att filma och slänga sig som om han blivit träffad av en prickskytt från läktartaket. Men sånt känner väl domarna till vid det här laget, tänker ni? Jo. Men domare i denna match är Mike Dean - en figur som gillar att vara i centrum och att synas. Helst vill han avgöra varje match. Ni kommer säkert ihåg då Mike Dean dömde TVÅ straffar för Cardiff mot Wolves på övertid. Lyckligtvis missades BÅDA straffarna. Men Mike Dean syntes verkligen då, och det vill han. Kan mycket väl bli en eller två Grealish-straffar på övertid i denna match. Särskilt om mr Dean tycker att matchen har varit tråkig.

Wolves har hyfsad form, vann ju mot Arsenal näst senast, medan Villa har förlorat fyra av sina fem senaste. Det känns som att Villa lekt färdigt och att vi vinner.

Raul Jiménez är fortfarande borta på grund av sin huvudskada, han har synts till på träningen som åskådare men lär inte spela i år i alla fall. Frågan är hur Wolves head coach Nuno Santo kommer formera laget, det gick ju inte helt lyckat mot Liverpool senast. Men Liverpool är ju bra oavsett hur man gör. Jag hoppas att det blir 4-2-3-1 och en ganska offensiv variant, men tror det knappast. Inte efter förlusten med 0-4 förra söndagen.

JAG OCH ASTON VILLA
Jag var på plats senast lagen möttes på Molineux, motsvarande match förra säsongen. Då var Wolves helt överlägsna och borde ha vunnit större än de 2-1 som det blev. Villa reducerade på övertid så det var ingen fara. Wolves mål då gjorde Neves och Jiménez.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner 2-0 och att båda målen görs av Pedro Neto. Han har varit sensationellt bra denna säsong, och fortsätter idag.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Willy Boly, Conor Coady (c), Fernando Marçal – Leander Dendoncker, João Moutinho, Ruben Neves – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto.

Truls Månsson2020-12-12 08:49:00
Author

Fler artiklar om Wolves