Lagbanner
Inför Wolves-Aston Villa

Inför Wolves-Aston Villa

Derbylördag

Match igen.  Wolves-Aston Villa. Kickoff idag lördag kl 16.

Förutsättningarna är väl inte helt solklara.  Måste Wolves vinna? Nja, kanske. Måste Villa vinna?  Nja, kanske. Eller så spelar det ingen roll.  Vi har ju inte facit och sluttabell ännu.

Wolves bör väl rimligen ha klarat PL-kontraktet med de 37p vi redan har, framförallt nu när bottenlagens senaste resultat har varit överraskande skrala för att vara slutstrid.  De brukar sprattlas och skrällas rejält sista delen av säsongerna, men de 5 sista lagen i tabellen har tillsammans bara fixat 3 vinster på 30 matcher, senaste 6 matcherna per lag.  Så snittet 1p/match är nog inte längre ett krav för att hänga kvar.   Men men, teoretiskt kan det ju gå åt skogen för Wolves.  En riskfaktor med dagens match är väl om vi tror vi är klara, bara ställer ut skorna liksom mot Brighton, och så vinner alla bottenlagen därefter.  Nästan alla dessa spelar ju på måndag.   Å andra sidan kan vi säkra PL-kontraktet i kavaj på måndag om vi vinner idag.

Villa har chans på Europaspel. Tampas med usla Tottenham om sjundeplatsen och har en viss chans att nå sjätteplatsen.  En vinst idag skulle öka deras chanser rejält.

Inbördes möten historiskt?  Senaste 12 matcherna har Wolves vunnit hälften och Villa bara 3. Senaste 4 matcherna har Villa inte vunnit någon.  Så en viss fördel Wolves, även om Villa långtbakhistoriskt ligger på plus.

Tips?  Blir inga 0-6 som mot Brighton, väl?.. men tror Villa är aningen bättre laddade och i bättre form, så tippar 1-2 och blir väldigt nöjd om vi tar en pinne.

 

Magnus Bengtsson2023-05-06 09:39:47
Author

Fler artiklar om Wolves