Lagbanner
2023-08-29 20:45

Wolves - Blackpool

Inför Wolves-Blackpool

Inför Wolves-Blackpool

Ligacupdags

Match ikväll tisdag.  Kickoff 20:45, svensk tid.
Det är Blackpool som kommer till Molineux och det handlar om ligacupens omgång 2.

Som väl många redan vet så är Wolves på väg att tappa Matheus Nunes till Manchester C. Övergångssumman sägs bli runt 50-55 miljoner pund, men affären är ännu inte klar.  Fast vi skall nog räkna med att han gjort sin sista match för Wolves.

Fokus på matchen ikväll.  Lite oklart vilket lag Wolves kommer till spel med, men gissningsvis startar de som satt på bänken senast och kanske ett par "juniorer" får chansen att medverka i matchtruppen

Blackpool ligger numera i League One, och efter 2-0 i premiären följt av 2-0 i Derby i ligacupens första runda, så har man radat upp nollor i målprotokollet.  0-0, 0-0, 0-0 och 0-3 är deras senaste 4 ligaresultat. För att försöka få fart på målskyttet har man paniklånat in gamle Jordan Rhodes från Huddersfield som för 5-10 år sedan var en notorisk målskytt i Championship, men som senaste säsongerna haft dalande form. Och mot oss lär han inte hjälpa, för han är cup tied och får inte medverka.  I övrigt idel okända spelare i Blackpools lag.  Stanley Matthews verkar ha lagt av, men kanske någon ny stjärna föds idag.   Jag minns när Wolves mötte Northampton 2014 i ligacupen och en okänd 18-årig som hette Ivan Toney hade lekstuga med Wolves försvar,  Underskatta aldrig motståndarna.

Tips?  Wolves skall naturligtvis vinna denna, men cup är cup och de här matcherna är inte alltid så lätta som de låter.  Det är väldigt väldigt lätt att det bättre laget faller in i ett för lågt tempo, antingen för att de känner att de är klart bättre eller för att motståndarna lyckas trasa sönder spelet.  Har sett flertalet liknande matcher och det blir nästan alltid jämnare än man på förhand tror.   Men ett normalresultat är cirka 4-0 så jag tippar ändå det.  Wolves bör rimligen vara sugna på att ösa på framåt.
 

Magnus Bengtsson2023-08-29 12:45:00
Author

Fler artiklar om Wolves