Lagbanner
Inför Wolves-Brentford

Inför Wolves-Brentford

Ny match mot nykomling

Det känns konstigt när Wolves ska spela match mot ett lag som man inte vet någonting alls om. Brentford? Jag kan inte räkna upp en spelare som någonsin spelat där, hur ofta kan man skriva det om Wolves motståndare?

Brentford är nykomlingar och har börjat säsongen bra, något som nykomlingar ofta gör. De ligger på en tionde plats och det är före Wolves som vi hittar på en trettonde plats. Men detta får ändå räknas som en av säsongens på pappret enklaste matcher: Brentford hemma på Molineux. Det bör vara tre poäng för Wolves och det kommer att bli tre poäng.

Det enda jag oroar mig lite för är hur världsstjärnor som João Moutinho, Nelson Semedo och Ruben Neves lyckas tända till när motståndet är mindre namnkunnigt. Vi har de senaste åren sett hemska exempel på att spelarna ibland tror att de ska vinna utan ansträngning, och så funkar det ju inte i Premier League.

Så risken är att vi passar runt och har bollen i all oändlighet, men inget händer. Vi får hoppas att vi får hål på Brentford ganska tidigt, då kan vi vinna med ett par mål.

Sydkoreanen Hwang Hee-Chan hoppade in senast mot Watford och gjorde mål direkt. Svårt att säga hur bra han är men påpassligt gjort, och befriande att se en spelare som rusar rakt på mål och trycker in bollen även om det bara är från några meters håll. Vi har saknat det.

Nu tror jag inte att Hweang får starta, det lär bli det vanliga laget där anfallet består av Adama Traoré, Raul Jiménez och Francisco Trincão. Vår head coach Bruno Lage vill spela igång Jiménez så att han blir samma målskytt som han var innan sin långvariga huvudskada, hoppas att det projektet lyckas.

Men nog vinner vi på hemma på Molineux mot en nykomling som gick upp via playoff. Jag skulle bli överraskad annars. Vi var bra senast mot Watford och segern med 2-0 kändes ganska klar.

OBS: tidig kick-off, kl 13:30. Matchen visas på Viasat Premium och vi blir ett gäng på puben the Crib, Sveavägen 55 i Stockholm.

JAG OCH BRENTFORD
Jag har aldrig sett Brentford spela mot Wolves live, men hade gärna varit på plats idag. Jag är så sugen på att åka till England nu. Ska försöka hinna med det innan året är slut.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Det blir väl 2-0 igen, ett mål i varje halvlek. Ska vi gissa på Jiménez och Semedo? Ja, det känns som ett vettigt tips. Semedo hade två frilägen senast, dags att göra mål nu. Och Raul behöver mål. Ja, så blir det.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Francisco Trincão, Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-09-18 07:00:00
Author

Fler artiklar om Wolves