Lagbanner
Inför Wolves-Chelsea

Inför Wolves-Chelsea

Nya tag för Wolves

Wolves åkte på en riktig käftsmäll i lördags då man förlorade mot ett ganska bedrövligt Aston Villa genom en straff på övertid. Men vi borde ha gjort mål innan, så vi får skylla oss själva. Wolves har faktiskt två matcher i rad utan mål och vi saknar skadade skyttekungen Raul Jiménez otroligt mycket, både på och utanför planen.

Nu är det en ny hemmamatch och denna gång mot Chelsea. Det hade således varit ett perfekt läge för en England-tripp med matcher lördag-tisdag hemma på Molineux, men covid-19 gör att vi fortfarande inte kan se fotboll i England. Ingen kommer in på Molinex eftersom Wolverhampton tillhör ”tier 3” när det gäller lockdown. Noll personer på läktaren, och vi säsongsbiljettlösa svenskar står sist i kön.

Chelsea är såklart väldigt bra och eftersom vi fick noll poäng mot Aston Villa så borde vi rimligen få noll poäng här också. Lyckligtvis är inte fotbollen så logisk. Jag tycker att vi har en ganska bra chans till poäng. Vi får väl hoppas på ett orättvist oavgjort så att vi stjäl tillbaka poängen som vi blev bestulna på mot Aston Villa.

Chelsea spelar för fullt i Champions League så förhoppningsvis kan det göra dem lite trötta i ligalunken. De förlorade ju mot Everton senast så de kanske börjar tappa luft nu. Vi får hoppas på det. Annars är de ju väldigt bra: 4-0 borta mot Sevilla är imponerande och de leder också grupp E.

Wolves har haft problem med att ersätta Raul Jiménez. Vi har försökte med en ”falsk” center i Daniel Podence och nu senast fick 18-årige Fabio Silva låtsas vara Raul. Inget av alternativen har fungerat speciellt bra, så det är svårt att veta hur vår head coach Nuno Santo tänker taktiskt för imorgon. Jag antar att det blir betydligt mer defensivt än senast. Kanske byter vi tillbaka till en trebackslinje (som snabbt blir fem när vi tappar bollen). Det kan vara läge för det. Jag skulle också vilja se en ersättare för Nelson Semedo som högerback/wingback, men vi har ju ingen annan. Ki-Jana Hoever? Dessutom är Joao Moutinho avstängd i denna match. 

JAG OCH CHELSEA
Jag har aldrig sett Wolves mot Chelsea live, eftersom det oftast känns som en given förlust på förhand. Vem vill åka till England för att se Wolves förlora? Exempelvis förlorade vi med 2-5 förra säsongen på Molineux och jag minns också en 0-6 i ligacupen för några år sedan. Usch. Men vi vann ju faktiskt 2018 med 2-1, mål av Jota och Jiménez.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Rimligen förlust, men jag tror att vi har en poäng till godo hos fotbollsgudarna efter det orättvisa som hände i lördags och den poängen kommer imorgon. Det blir 0-0.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-5-2, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Romain Saiss, Fernando Marçal – Pedro Neto, Daniel Podence.

Truls Månsson2020-12-14 16:13:00
Author

Fler artiklar om Wolves