Lagbanner
Inför Wolves-Chelsea

Inför Wolves-Chelsea

Blir det nån match?

Covidsmittan har tagit över England igen och idag var fem Premier League-matcher inställda. Wolves möter Chelsea imorgon söndag klockan 15:00, och vad jag förstår ska matchen spelas. Journalisten Tim Spiers, som vanligtvis är mycket insatt i Wolves, säger att han inte hört något annat och att det inte ska vara något problem - även om allt såklart kan ändras väldigt snabbt.

Chelsea har en del kända covidfall, men dom har ju många bra spelare att välja på så de borde kunna få ihop elva spelare. Romelu Lukaku, Timo Werner och Callum Hudson-Odoi är i karantän, och det ryktas om att ännu fler (tre till?) missar matchen.

I Wolves har Fabio Silva och Yerson Mosquera testat positivt, men de skulle ändå inte ha spelat. Värre med sydkoreanen Hwang Hee-chan som sträckte baksidan av låret i onsdags. Det skulle förvåna mig mycket om han kan vara med imorgon. Ersättaren blir såklart Raul Jiménez som är tillbaka efter sin avstängning. Rayan Ait-Nouri skadade sig på uppvärmningen i onsdags och lär inte heller kunna spela, men där har vi ju Fernando Marcal som en bra ersättare.

Lite pyssel med båda lagens startelvor således, och eftersom Wolves trupp är liten så hoppas vi på att inga nya covid-fall dyker upp. Eftersom det är hemmaplan så lär Wolves starta med tre anfallare, vilket borde bli Traoré, Jimenéz och Podence. Resten av laget blir defensiva. Vi har en väldigt stark defensiv, en av seriens bästa. Vi har bara släppt in 14 mål på 17 matcher.

Det är försvarets förtjänst att vi ligger på en åttonde plats i tabellen. I senaste matchen var det dessutom en försvarare som avgjorde, Romain Saiss. Det är helt klart vår bästa lagdel, men det hänger ju som sagt ihop med att samtliga våra fyra mittfältare är defensiva.

Chelsea är bra, ligger trea i tabellen, och blir väl knappa favoriter mot oss även om det är på Molineux. Men vi har en bra chans till poäng. Vi är som sagt svåra att få hål på. Om nu matchen spelas!

Jag ska se matchen kl 15:00 i morgon söndag på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan, vi ses där, vi blir ett gäng! Men kolla först så att den inte blir inställd.

JAG OCH CHELSEA
Jag har inte sett Wolves mot Chelsea live. Jag gillar verkligen Chelsea som klubb, men vi har väldigt svårt mot dem så jag har inte valt en sådan match som resmål. Jag vill ju se vinster när jag är i England, så hellre ett bottenlag än Chelsea.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Normalt vinner Chelsea, men vi är tighta, och dom har en del bra spelare borta med covid. Kan man hoppas på 1-1? Njäää, vi hade lite flyt i onsdags så det lär antagligen bli 0-2 eller 1-2 imorgon. Eventuellt Wolvesmål av Jiménez.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Fernando Marcal – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence.

Truls Månsson2021-12-18 17:43:00
Author

Fler artiklar om Wolves