Lagbanner
Inför Wolves-Chelsea

Inför Wolves-Chelsea

Kämpa!

Skriver en tidig "inför" denna gång. Orsaken är att jag åker över till Wolverhampton i eftermiddag och är på plats på läktaren på lördag.  Får agera en slags utsänd spejare och förtrupp inför nästa helgs medlemsresa.

Wolves-Chelsea alltså.  Lördag 8/4. Kickoff kl 16:00, svensk tid.

Det blev ganska dålig tajming när Chelsea sparkade sin manager förra veckan. Dvs dålig tajming för oss, för krisande lag som byter manager brukar ju ofta få en kort skjuts uppåt i kvalitet, oavsett om det är helt andra bakomliggande orsaker än managern det har varit fel på.

Förväntade topplaget Chelsea ligger alltså fortsatt strax under mitten i ett slags ingemansland mellan topp och botten.  Kontraktet är säkrat och Europaspel till hösten känns avlägset, men de kommer säkerligen taggade till matchen.

Wolves pendlar som vanligt mellan bra och dåliga resultat.  Förenklat kan man väl säga att vi är bättre mot bra lag än mot dåliga lag. Nu möter vi ett mellanmjölksgäng och det är väl osäkert om de passar oss bra eller inte.  Ser man till senaste 4 mötena i PL mellan lagen på Molineux har vi vunnit 2, spelat 1 oavgjord, och förlorat 1.   Så vi vet ju hur man besegrar Chelsea. Att vi förlorade borta i höstas med 0-3 har vi naturligtvis glömt.

Och obs tabellens utseende. Vi ligger 14:e på 28p och har alltså 3 lag mellan oss och nedflyttningsstrecket, men det är oerhört jämnt. Vi är bara 1p före lag 18 och poängen för platserna 12-20 är just nu såhär:  30, 29, 28, 27, 27, 27, 27, 25, 23.   Lag 19 och 18 möts i helgen, och om några andra bottenlag tar en pinne samtidigt som vi förlorar så kan vi ramla under strecket på lördag.  Men vinner vi skenar vi iväg i ett miniryck uppåt i tabellen.  Snacka om viktigt. Igen. Varje match är likadan nu under våren, men för att undvika krav på segrar i svåra maj månad bör vi vinna minst ett par matcher väldigt snart.

Personliga minnen?  Nähä. Har sett 82 olika engelska klubbar live, men faktiskt aldrig sett Chelsea tidigare. Märkligt, men nu blev det dags.

Tips?  1-1 är väl ett standardtips inför en sådan här match. Kan gå hur som helst.

Magnus Bengtsson2023-04-06 08:56:39
Author

Fler artiklar om Wolves