Lagbanner
Inför Wolves-Crystal P

Inför Wolves-Crystal P

Vinna eller försvinna?

Viktig match ikväll.  Wolves mot Crystal P.   Obs att det är tidigt kickoff för att vara kvällsmatch, dvs 20:30, svensk tid.

Kan ju tyckas att Wolves ligger på en ganska säker plats i tabellen, med 6p ner till strecket och tre gäng emellan, men sett till återstående spelschema för alla inblandade så är kontraket långt ifrån säkrat.  En förlust ikväll skulle innebära att det krävs vinst eller flera poängmatcher mot en eller flera av de tre kommande motståndare som alla slåss för en Europaplats.  Dvs för att undvika att hemmamatchen mot Everton i näst sista omgången blir direkt avgörande för PL-kontrakt eller inte. 

Tabellen ljuger alltså lite och en vinst ikväll är närmast ett krav för att undvika nervösa sista veckor av säsongen.  För vinner vi går vi upp på 37p och det bör räcka.  35p räcker troligen inte.  Vi har alltså 34p just nu.

Men nog fasiken bör väl Wolves greja detta?  Jo, det tror nog de flesta, och även om vi skulle råka förlora idag. Fast man vill ju liksom sitta säkert och inte virra runt i ovisshet, när säsongen skall avgöras i maj.

Kvällens motståndare Crystal P står på just 37p, efter en tydlig uppryckning i form senaste tiden. Man har tagit hela 10p senaste 4 matcherna och lägg därtill att Wolves har  4 raka förluster emot dom i PL så förstår man att detta är en svår match.

Notera förresten att Wolves numera sällan går mållösa från matcher, och har t ex nätat i 6 av de 7 hemmamatcherna i PL efter nyår, samt just nu nätat i 7 raka matcher oavsett spelplats.  Kan liksom vara bra att ha i bakhuvudet när kommentatorna börjar tjata om att Wolves har svårt att göra mål. 

Tips?  Gissar att CP kommer till Molineux för att gneta sig till en pinne, att Wolves återigen börjar lira lågtempo sidledsfotboll mot ett bussförsvar, och att bataljen landar i oavgjort.  Kanske 0-0, men eftersom Wolves alltid nätar så tippar jag 1-1.  


 

Magnus Bengtsson2023-04-25 11:53:35
Author

Fler artiklar om Wolves