Lagbanner
Inför Wolves-Everton

Inför Wolves-Everton

Tisdagsmatch på Molineux

Premier League fortsätter trots hotet om en nedstängning. Än så länge spelas det fotboll, även om en och annan match ställs in på grund av att alltför många spelare i något lag har drabbats av covid-19.

Wolves har ingen covid-19, däremot har vi väldigt många skador. Raul Jiménez, Willy Boly, Jonny Otto, Fernando Marcal och Daniel Podence är definitivt borta från matchen imorgon kväll mot Everton. Head coach Nuno Santo kallade i förra veckan tillbaka Morgon Gibbs-White och Patrick Cutrone från lån, och de gjorde inhopp senast trots att de är spelrostiga. Vår trupp är tunn.

Däremot har vi fått Leander Dendoncker tillbaka och det gjorde stor skillnad mot Crystal Palace i FA cupen senast. Han sprang omkring överallt och fick fart på de övriga mittfältarna. ”När Doncken spelar så vinner vi” är ett gammalt djungelordspråk i Wolverhampton, och så blev det igen. Vinst med 1-0 och vi är vidare i FA cupen.

En annan som trivdes mot Palace var Adama Traoré, han satte full fart på sin högerkant och det var också han som avgjorde matchen med ett skott i krysset. Vi behöver mål från yttrarna eftersom vi inte riktigt har lyckats ersätta Raul Jiménez som striker. Men det såg i grunden bra ut senast och vi fick många positiva besked från den matchen.

Everton är ett bra lag, men lite svajiga. De började säsongen med att vinna sju raka tävlingsmatcher, och hade en snygg period i december där vann mot Chelsea, Leicester och Arsenal på rad. Men ibland sviker de och de är inte redo för topp sex ännu. De ligger på sjunde plats just nu och högre än så lär de inte komma när säsongen summeras.

Dessutom har de skyttekungen Dominic Calvert-Levin skadad och det ska vi vara glada för, han har redan gjort 14 mål denna säsong. Han betyder mycket för Everton och det ser lite tunt ut bakom honom nu när Richarlison inte är lika bra längre.

Wolves lär nog starta med samma lag som vann senast, och samma taktik: 4-3-3. Det såg stabilt ut. Kan vi bara göra mål på alla de chanser vi skapar så blir det en trevlig kväll imorgon. Vi missar för många klara chanser och gör alldeles för lite mål. Lyckligtvis har vi ett väldigt starkt försvar, så jag tror inte att vi förlorar.

JAG OCH EVERTON
Jag fixade biljett till motsvarande match på Molineux förra säsongen. Men den ställdes in på grund av covid-19 och jag fick stanna hemma. Vi var 37 resenärer som hade just Wolves-Everton på programmet i april 2020, men hela medlemsresan försvann. Så därför har jag ännu inte sett lagen mötas live.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner efter en målsnål match. De blir 1-0 och målet gör Pedro Neto.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Conor Coady (c), Romain Saiss, Rayan Aït-Nouri – Leander Dendoncker, João Moutinho, Ruben Neves – Adama Traoré, Fabio Silva, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-01-11 20:01:00
Author

Fler artiklar om Wolves