Lagbanner
Inför Wolves-Fulham

Inför Wolves-Fulham

Upp till bevis Nuno!

Wolves har bara skrapat ihop tre poäng på sina tre första matcher, men det hade vi förra säsongen också, så även om olyckskorparna just nu överröstar vargarna på nätet så är det ingen fara. Och om vi bara vinner mot bottenlaget Fulham imorgon så har vi en helt ok start på säsongen när det blir landskampsuppehåll nästa helg.

Men man måste ändå erkänna att det inte såg vackert ut senast. Vi var favoriter mot West Ham och fick stryk med 0-4. Vad hände egentligen? Ja, det måste head coach Nuno Santo verkligen fundera över och åtgärda till imorgon. Risken är nämligen att Fulham kommer att spela på samma sätt som West Ham, backa hem med hela laget, låta Wolves passa runt och sedan kontra. Nu är ju inte Fulham lika bra som West Ham, försvaret är sämre och anfallet likaså. Så det kanske löser sig, men Nuno måste ändå ha en plan om inget händer. Vi vet hur Fulham kommer att spela, det är ingen hemlighet.

Wolves spelade 3-4-3 senast mot West Ham. Anfallarna Traoré och Neto höll noga sina kanter i anfallet och våra offensiva wingbacks Semedo och Vinagre hamnade därför på samma ytor. Vi hade således fyra spelare, två på varje kant, som slog inlägg till en ensam Jiménez i straffområdet, Inga problem för ett samlat West Ham att ta hand om dessa. Och när West Ham kontrade så blev de plötsligt fem spelare mot vår trebackslinje. Pang pang pang pang 0-4.

Men nu hoppas jag att Podence och Marcal är tillbaka i startelvan. De var våra två bästa spelare i premiären mot Sheffield United som vi vann, och de saknades enormt mot West Ham. Det kommer väldigt lite information från Molineux om dessa två spelare är tillgängliga eller ej, men åtminstone Podence borde kunna spela och då får Jiménez bättre hjälp i anfallet. Om Podence spelar så vinner vi.

Fulham är nykomlingar och ligger toksist. De har förlorat varje match och åkte dessutom ut ur Ligacupen med 0-3. Vi möter dem på hemmaplan och det är förmodligen säsongens på pappret enklaste match. Bara Nuno får till taktiken. Jag har en känsla av att vi ändrar till 3-5-2 med tre innermittfältare, och sparar Traoré att komma in som en ”impact-sub” efter en timme. Men jag kan ha helt fel. Det kan lika gärna bli 3-4-3 igen.

JAG OCH FULHAM
Jag har sett Wolves mot Fulham live två gånger. Första gången var i november 2017 då jag hade vunnit Unibet Fan of the Year och åkte till Wolverhampton på gratisresa med Glenn Hysén och min systerson. I halvtid fick jag hämta ett diplom nere på planen och Wolves vann 2-0 efter mål av Saiss och Bonatini. En toppenresa såklart. Glenn är en precis lika skön snubbe som han verkar vara på TV. Ett minne för livet! Nästa gång mot Fulham var i maj 2019 på vår senaste medlemsresa. Då vann vi igen, 1-0 och Dendoncker avgjorde. Bra minnen av möten mot Fulham.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi måste vinna detta. Fulham är ligans sämsta lag. Det blir 2-0, ett mål i varje halvlek. Jiménez och Podence gör mål.

TROLIGT WOLVESLAG (3-5-2, fr.h.): Rui Patricio – Ki-Jana Hoever, Conor Coady (c), Willy Boly – Nelson Semedo, Ruben Neves, Leander Dendoncker, João Moutinho, Ruben Vinagre – Raul Jiménez, Daniel Podence.

Truls Månsson2020-10-03 10:15:00
Author

Fler artiklar om Wolves