Lagbanner
Inför Wolves-Leeds

Inför Wolves-Leeds

Tipsextra-klassiker!

LEEDS, LEEDS ARE FALLING APART AGAIN
LEEDS, LEEDS ARE FALLING APART AGAIN

Ja, ni känner alla till fotbollssången, varianten på Joy Divisions ”Love will tear us apart again”. Jag har faktiskt haft nöjet att sjunga denna klassiska trudelutt på Elland Road. I april 2017 såg jag Wolves vinna med 1-0, målet av Nouha Dicko, härliga minnen!

Wolves har klättrat lite i tabellen efter sju poäng av nio möjliga i de tre senaste ligamatcherna och segern mot Southampton var extra härlig eftersom vi var totalt utspelade under den första halvleken men vände och vann med 2-1.

Kan vi nå Europa League? Ja, varför inte? Antagligen får sjunde laget i tabellen en plats och vi har tre ”lätta” matcher på rad i ligan: Leeds, Newcastle och Villa. Nio poäng där och det börjar bli läge att boka in vaccination och kolla giltigheten på passet. Europa igen!

Njäää, vi är väl inte riktigt så bra i år. Vi saknar ju Raul Jiménez något oerhört, vi har ingen som gör enkla mål. Våra mål är konstnummer av Neto eller straffar av Neves. Men det är också trevligt och vi vinner ju nästan varje match just nu, så synd att klaga.

Taktiken var 3-4-3 senast och det lär bli samma mot Leeds. Eftersom Willy Boly, Daniel Podence och Raul Jiménez är skadade så blir det antagligen samma startelva också. Varför ändra ett vinnande lag? Tja, head coach Nuno Santo brukar rotera en del, så man ska inte vara helt säker.

Leeds är ganska roliga, de vinner med 4-3 och förlorar med 3-4, många mål i deras matcher och dessutom så vinner vi oftast mot dem, vi har fyra raka segrar mot Leeds. Hoppas på den femte imorgon.

Leeds är för övrigt det ultimata Tipsextra-laget, de hade ett spektakulärt lag med profiler som Bremner, Lorimer, Charlton, Clarke, Giles och Hunter. Vilka minnen! Just Wolves och Leeds är två symboler för Tipsextra. Ni kommer väl ihåg vår Kenny Hibbitt?

JAG OCH LEEDS
Som sagt var jag på Elland Road för några säsonger sedan och det var en otrevlig plats där man inte gärna gick några varv runt stadion. Många kepskillar med adidasoveraller, och allmänt skitigt och slitet. Men vi vann och kunde åka triumferande hem igen med supporterbussen till vackra Wolverhampton.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Eftersom vi har sådan kanonform så blir det vinst igen. 2-0 till Wolves, ett mål i varje halvlek. Jag tror att det lossnar för Adama nu, bägge målen av honom,

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

LEEDS, LEEDS ARE FALLING APART AGAIN
LEEDS, LEEDS ARE FALLING APART AGAIN

Truls Månsson2021-02-18 18:16:00
Author

Fler artiklar om Wolves