Lagbanner
Inför Wolves-Liverpool

Inför Wolves-Liverpool

Svår match på Molineux

Wolves går in i en jobbig period nu där man möter Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal och Manchester United på rad under en månad fram till 3 januari. Det ska såklart bli kul att se hur vi duger till mot topplagen, men det lär ju inte bli alltför många poäng om man ska vara realistisk.

Just därför var det synd att vi bara spelade 0-0 mot Norwich och Burnley, vi hade behövt sex poäng inför denna ”deadly december” och vi fick bara två. Risken är att vi kommer halka ner från vår åttonde plats i tabellen, men vi ska väl inte ge upp helt.

Wolves har nämligen hållit nollan tre matcher i rad och Jose Sá i målet har varit rena väggen. En klar förbättring mot Rui Patricio som ju gick till Roma inför säsongen. Sá är en kandidat till säsongens lirare så här långt. Hoppas att han kan fortsätta på samma sätt även mot de svåra lagen i december.

Liverpool handlar mycket om en spelare, ja, ni förstår vem jag menar - Diogo Jota. Min absoluta Wolves-favorit de senaste säsongerna och när jag såg honom live göra hat-trick för Wolves mot Espanol på Molineux så var min lycka fullständig. Har träffat Jota på Hotel Novotel ett par gånger, mycket trevlig kille som hängde mycket med Ruben Neves.

Jota måste vi se upp med, men Liverpool har säkert fler bra spelare, typ Kevin Keegan och John Toshack. Jag ska inte säga att jag har jättekoll på det röda laget, det är ju inget lag man väljer att stanna kvar på puben och se när Wolves match är slut, eller hur? Men dom är väldigt bra, det kan man ju kolla i tabellen. Dom ligger trea och är inte långt ifrån serieledning.

Liverpool har bara förlorat en enda match, den mot West Ham. Och West Ham vann vi ju ganska enkelt mot nyligen. Jag var på plats i England för två veckor sedan och såg oss vinna på Molineux. Så om West Ham är bättre än Liverpool och vi är bättre än West Ham, vad kan gå fel?

Nja, kanske det faktum att Liverpool gör fyra mål per match just nu. Det känns ju lite tungt att möta ett sånt lag. Men vi har ett väldigt bra försvar med Englands bästa försvarare landslagsmannen Conor Coady i spetsen och vi kommer säkerligen dessutom ha en defensiv uppställning på mittfältet. Jag gissar på ett 3-5-2 som egentligen bara kommer att gå in för att hålla 0-0 och eventuellt skicka iväg världens snabbaste fotbollsspelare Adama Traoré på enmanskontringar.

Adama från start tror jag på. Han vill ju bli såld och kommer springa tills han dör mot ett lag som Liverpool. Han vill inget annat än att de ska köpa honom. Så hoppas att vår head coach Bruno Lage har samma tankegångar som jag. Nån gång ska väl Adamas vilda skott hamna i nätet och varför inte idag mot Liverpool?

Wolves får Ruben Neves tillbaka på mittfältet efter hans avstängning, men det är däremot tveksamt om Daniel Podence får starta efter sitt covid-uppehåll. Det lutar åt Raul Jiménez och Adama Traoré i ett tvåmannaanfall, 3-5-2 eller ska man kalla det 8-0-2?

Jag kommer att se matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgtan, vi ses där!

JAG OCH LIVERPOOL
Jag har sett 67 Wolvesmatcher live men ingen match mot Liverpool, det är kanske inte den match man väljer först när man kollar på ett lämpligt reseschema till England. Dom är vanligtvis alldeles för bra och man vill ju se en vinst när man är på plats i Wolverhampton.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Såg att Liverpool-redaktionen tippar att de vinner med 3-1 och det känns väl inte helt orimligt. Adama gör vårt mål.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Leander Dendoncker, Ryan Ait-Nouri – Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-12-04 07:50:00
Author

Fler artiklar om Wolves