Lagbanner
Inför Wolves-Liverpool

Inför Wolves-Liverpool

Early kickoff.

Uppehållet äntligen över och matchdags i PL.

Wolves-Liverpool, lördag 16/9 och obs att det är avspark redan kl 13:30, svensk tid.

Bortalaget behöver väl ingen direkt presentation.  Lagen möttes hela 4 ggr tidigt under 2023, varav ett par ggr i FA-cupen. Vi har såklart inte glömt hur vi blev bortfifflade i första mötet, men vi fick ju vår revansch i PL när vi vann med hela 3-0 i början av februari.  Ett liknande resultat skall vi väl inte räkna med, men poängchans finns.  Observera förresten att hela 9 av 11 startspelare från den matchen är kvar i Wolves, vilket känns som lite udda fakta då vi väl är många som tycker vi "bytt ut halva laget" till denna säsongen. 

Spelarnews är som alltid lite vanskligt när det varit landslagsspel.  Vissa återkommer lite slitna och vissa återkommer med förnyat självförtroende.  I den sistnämnda kategorin hittar vi Fabio Silva som samlade ihop 2 mål och 2 assist i veckan, samt nätade förra helgen. Visserligen bara U21-landskamper mot dåliga gäng, men kan vara viktiga mål för Wolves, då vi behöver mål från Silva för att få till en bra PL-säsong.  Vårt nyförvärv S.Bueno har spelat i Sydamerika och lär inte vara aktuell för spel hos oss ännu. Men truppen är i stort sett skadefri, förutom Hodge som är borta någon månad.  Gissar att Liverpool har fler småskavanker än vi har, då de brukar vara dåliga på det där med skadeförebyggande träning och att hålla sina spelare skadefria.  Klart är i alla fall att van Dijk är avstängd och att Alexander-Arnold är skadad.

Lagen har mötts 18 ggr sedan säsongen 2010/11 och inte en enda gång har det slutat oavgjort (för vi vann ju egentligen den där FA-cupmatchen). Trender är till för att brytas, men tippar ändå att Wolves förlorar 1-3.

 

Magnus Bengtsson2023-09-15 22:45:00
Author

Fler artiklar om Wolves