Lagbanner
Inför Wolves-Manchester U

Inför Wolves-Manchester U

Ännu en tuff match

Wolves inledande spelschema denna säsongen är minst sagt tufft.  Efter två hyfsade insatser och uddamålsförluster mot förväntade topplag väntar nu ännu ett sådant.  Manchester U kommer till Molineux och matchen spelas sent på söndag eftermiddag.

Senaste dygnet har det mesta handlat om Christiano Ronaldo, när det gäller Manchester U.  Hans agent Mendes, som ju är delägd av Wolves ägare Fosun, har lyckats få till en transfer av "CR7" från Juventus till Man U.  Fina pengar in på kontot för Mendes, men om det är en sportslig bra värvning är väl inte lika självklart. Vi får se, men egentligen skiter vi ju i vilket så länge han inte sänker oss.  Övrig info om Manchester U är väl förresten överflödig.

Wolves har färre skador än för bara någon vecka sedan.  Podence gjorde en överraskande comeback i ligacupen i veckan och såg pigg och bra ut.  Boly och Mosquera är i full träning igen och kan vara aktuella för åtminstone bänken på söndag. Däremot saknas Neto fortfarande, och prognoserna för hans comeback verkar inte vara så positiva.  Kan dröja hela hösten.

Värvningar till Wolves A-trupp senaste dagarna?  Har varit märkligt tyst, även om Wolves själva har sagt att några nya spelare till behövs. Håll ögonen på vårt forum för nyheter och delta gärna i snacket.
https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

Känns som det var igår Wolves fans sjöng "can we play you every week?" när Man U stod för motståndet. Wolves vann ju varenda gång, kändes det som,  Men det där var faktiskt 2,5 år sedan nu och sedan de två vinsterna i cup/liga våren 2019 har det blivit 3 oavgjorda och 3 förluster för Wolves del i de inbördes mötena.   Under dessa 6 matcher har det bara blivit totalt 7 mål, men Wolves under Bruno Lage verkar roligare och öppnare än hur det såg ut förra säsongen. Detta trots att de dubbla 0-1 i inledning ser ut som att Wolves fortfarande är ett tråklag.  Men så är det inte.

Wolves 2021/22 är ett roligt lag som spelar rolig fotboll.  En antydan till att Wolves kan spela underhållande fotboll även utan Traore fick vi se i veckans möte i ligacupen mot Nottingham.  4 fina mål efter paus, och även om det var en del av Wolves bänkspelare mot många av Forest U-spelare, så var målen viktiga för Wolves och Bruno när det gäller det offensiva självförtroendet.

Personliga minnen av Manchester U är inte många. Har faktiskt aldrig sett dom i England, men såg dom torska mot IFK Göteborg 1994.  Så även om jag sett dom på TV någon enstaka gång eller två, så är alltså min uppfattning om Man U att dom alltid förlorar. 

Tips?  Med tanke på ovan så pekar det mesta mot en stabil hemmaseger, men jag tippar ändå lite försiktigt 1-1.

Kickoff. Söndag kl 17:30, svensk tid. 


 

Magnus Bengtsson2021-08-27 23:38:00
Author

Fler artiklar om Wolves