Lagbanner
Inför Wolves-Manchester U

Inför Wolves-Manchester U

Tätt matchande nu

Match idag. Early kickoff kl 13:30. Glöm inte.

Wolves kommer från två raka segrar där matcherna avgjorts sent.  Varken motstånd eller Wolves har imponerat, men segrar är trots allt segrar och kanske Wolves är på väg uppåt kvalitetsmässigt. 

Julen Lopetegui har sett till att höja den fysiska konditionen på spelarna, som enligt uppgift var undermålig när han anlände. Förutom att orka längre än 60 minuter i matcherna kanske vi under våren även kan se en förbättring när det gäller skadeproblematiken. Att ha många skador är ju sällan otur, som okunniga ofta häver ur sig, utan beror i grunden på hur man tränar och även agerar under matcher.

Manchester U behöver ju inte presenteras, men jag tycker mig se att de numera är ett mer homogent gäng med bättre balans än på många år.   Borta är de mest namnkunniga stjärnorna och istället verkar man agera som ett lag, resultaten blir bättre och bättre, och kanske man är med och slåss om titeln till våren.

Traditionellt tillhör de båda lagen ligahistoriens målgladaste gäng, men framförallt Wolves lever inte längre upp till sitt "gladfotbolls-DNA".  De inbördes mötena mellan lagen senaste säsongerna har dessutom varit målsnåla med totalt 7 mål på 7 möten, så vi bör förbereda oss på ännu en målsnål match.

Notera förresten att vi har plus på Man U under 2022. Vi vann enda mötet och det var för ganska precis ett år sedan 3/1. 1-0 på Old Trafford efter mål av Moutinho, och dessutom med "omöjlige" Mike Dean med pipan.

Tips?  Jag tippar ändå en målrik historia. Typ 3-3 eller nåt sånt. Motivering? För att konstiga saker bevisligen brukar hända runt nyårsmatchandet.

 

Magnus Bengtsson2022-12-31 09:46:31
Author

Fler artiklar om Wolves