Lagbanner
Inför Wolves-Manchester United

Inför Wolves-Manchester United

Nunos sista match

Kaos i Wolveslägret!

Stadens stora hjälte, Nuno Espirito Santo har fått sparken från Wolves och detta blir hans sista match. Nuno är Wolves mest framgångsrika manager på 40 år och är det närmaste Gud man kan komma i Wolverhampton. Hans ansikte finns som graffiti över hela staden, han har ett eget öl och han är utnämnd till doktor i stadens universitet på grund av på sitt starka ledarskap.

Med Nuno vann Wolves the Championship, han tog oss till 7:e plats två säsonger i rad i Premier League, FA cupsemifinal (som vi ledde med 2-0 med 12 minuter kvar) och ett fullständigt osannolikt äventyr i Europa League där Wolves slog ut Torino, Espanyol och Olympiakos innan vi åkte ut i kvartsfinal mot blivande vinnarna Sevilla. Vi har levt i en drömvärld de senaste åren.

Men nu har kineserna sparkat Nuno och vi får försöka klara oss utan honom i framtiden, antagligen kommer vi åka ur serien nästa säsong, men det är en annan historia. Först ska vi spela fotboll mot Manchester United. Nunos sista match! Gissa om spelarna kommer ge allt för sin populära manager.

Normalt är ju Manchester United mycket bättre än oss, de kommer att sluta tvåa i tabellen, men nu är det andra omständigheter. De ska bara några dagar senare spela Europa League-final och jag räknar med att de vilar väldigt många ordinarie spelare, kanske alla? Och som sagt kommer Wolves att spela för sin manager Nuno inför årets första publik på Molineux. Vi har därför en ganska stor chans att vinna och jag hoppas att Nuno får ett bra slut på sin fullständigt makalösa Wolves-karriär.

Placeringsmässigt har vi inte så mycket att spela för, vi är fast förankrade i mitten, men en poäng borde räcka för att behålla tolfteplaceringen.

Vilket lag det blir är svårt att säga eftersom Nuno har roterat friskt de sista betydelselösa omgångarna. Det kan egentligen bli vad som helst, men jag gissar på ett 3-4-3 som vi snabbt slår om till 5-4-1 när vi tappar bollen. Det är den mest stabila formationen och det var också den som tog oss till Europa League-kvartsfinal förra säsongen.

Manchester United är ett mycket bra lag, men som sagt räknar jag med att de ställer upp med ett extremt reservbetonat lag. Vi har en bra chans att vinna.

JAG OCH MANCHESTER UNITED
Jag har aldrig sett lagen mötas live, jag brukar försöka undvika matcher som ser ut som förlust på pappret, man vill ju ha en trevlig England-resa. Men visst kommer man ihåg härliga Wolves-segrar även på senare tid. Säsongen 2018/19 slog vi dem på Molineux både i ligan och i FA cupen i två fantastiska matcher där Diogo Jota gjorde ett par härliga mål inför en hysterisk publik.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Nunos sista match inför årets första publik måste vi vinna, det blir 2-0 till Wolves. Båda målen av Adama Traoré.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):
John Ruddy – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Joao Moutinho, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Morgan Gibbs-White, Fabio Silva, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-05-22 22:09:41
Author

Fler artiklar om Wolves